Antalya'da hayali ihracat

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANTALYA - Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince bir deri firmasına düzenlenen operasyonda, firmanın sahte resmi gümrük mührü ile muayene kaşesi kullanarak hazırladığı faturalarla 1 milyon 920 bin 572 liralık deri ihracatı yapmış gibi gösterip 142 bin 264 lira KDV iadesi aldığı belirlendi.
 
Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Kemer'de bir deri firmasının sahte resmi gümrük mührü ve sahte muayene kaşesi kullanarak Rusya'ya ihracat yapmış gibi gösterdiklerini, böylece devletten KDV iadesi aldıklarını belirledi.
 
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ile Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, mahkemeden alınan arama kararının ardından söz konusu deri firmasına operasyon düzenledi. Ekipler, iş yerinde yaptıkları aramada sahte resmi gümrük mührü ve sahte muayene kaşeleri ile bin 334 adet "tax free faturası" ele geçirdi.
Antalya Bölge Polis Kriminal Laboratuvarına gönderilen faturalarda yapılan incelemede, faturaların sahte mühür ve sahte kaşe kullanılarak hazırlandığı anlaşıldı.
Antalya Havalimanı Gümrük Müdürlüğü'nde işlem görmüş gibi göstererek Kemer Vergi Dairesi Müdürlüğü'nden söz konusu faturalara yönelik iade/mahsup işlemi gerçekleştirmek suretiyle haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Firmanın ihraç ettiğini öne sürdüğü deri ürünlerinin gümrüklenmiş değerinin 1 milyon 920 bin 572 lira olduğu, buna karşılık 142 bin 264 lira KDV iadesi alındığı belirlendi.
Olayla ilgili Z.A.A, A.Ş.K, S.Ş, S.B, İ.U, U.K, O.D. ve T.Ö. hakkında "Vergi Usul Kanununa muhalefetten" yasal işlem başlatıldı.