Antalya'da kaçak içki satıcıları polisle çatıştı

Çatışmada 2'si polis 4 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde, gıyabi tevkif kararıyla aranan bir zanlının bulunduğu eve düzenlenen operasyonda açılan ateşten 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'dan alınan ilk bilgiye göre, Manavgat polisi, hakkında adi bir suçtan gıyabi tevkif kararı bulunan kişinin Bahçelievler Mahallesi Seher Apartmanı'nın beşinci katında saklandığı bilgisine ulaşarak, daireye operasyon düzenledi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekiplerince bu daireye düzenlenen operasyonda, C.E ve kardeşi H.İ.E. tarafından polislere ateş açıldı. C.E ve H.İ.E ayaklarından yaralanarak yakalanırken, polis memurları H.Ç ve Y.G de çatışma sırasında yaralandı. Yaralılar, Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kolundan yaralanan polis memuru H.Ç buradan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaçak içki satıcısı çıktı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda yaralı yakalanan zanlının, Kemer'de alkol komasına girerek ölen 3 Alman gencin kaldığı otele içki dağıtımı yapan şirketin tutuklama kararıyla aranan sahibi olduğu bildirildi.

Polis ve jandarma tarafından aranan C.E'nin, geçen yıl Manavgat ilçesinde sahte ve kaçak içki satışına yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklandığı, bir süre sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Alman gençlerin ölmelerinden sonra firar eden C.E. ile H.İ.E hakkında gıyabi tevkif kararı çıkartıldığı, aynı şirkette hissedar görünen zanlıların eşlerinin de polis tarafından yakalanarak, geçtiğimiz günlerde tutuklandıkları kaydedildi.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Hakan Kırca, zanlıların ayaklarından, polis memuru H.Ç'nin ayak ve karnından, diğer polis memuru Y.G'nin de kolundan yaralandığını, Y.G'nin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildiğini, H.Ç'nin de Manavgat Devlet Hastanesi'nde ameliyat edildiğini bildirdi.

Kırca, sağlık durumları iyi olan zanlıların bu gece hastanede kalacaklarını, muhtemelen yarın Manavgat'ta adliyeye sevk edileceklerini açıkladı. Manavgat Devlet Hastanesi yetkilileri, polis memuru H.Ç'nin şuurunun açık olduğunu, ancak hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydetti.

Cep telefonu sinyalinden yakalandılar

Bu arada, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, zanlıların yerini, kullandıkları cep telefonu sinyallerinden tespit ettikleri öğrenildi.

Zanlıların, firari oldukları dönemde kendilerine ait cep telefonlarını kapattıkları, ancak bir süre sonra başka cep telefonlarıyla haberleşmeye başladıkları, polisin bu telefonları saptayarak teknik takip yaptığı belirtildi.