Antalya'da köylere elektrik verilemiyor

Kumluca'da şiddetli yağışla birlikte çıkan hortumda bazı seralar yıkıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUMLUCA - Antalya'nın Kumluca ilçesinde gece şiddetli yağış ile birlikte meydana gelen hortum, bazı seralarda zarara yol açarken, ilçe merkezi ve bazı köylerde enerji kesintilerine neden oldu.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık, gece şiddetli yağışın yanı sıra oluşan hortumun Mavikent beldesiyle, Salur köyünde zarara yol açtığını, ayrıca Dere köyünün yolunun toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapandığını söyledi.

Gece boyunca ilçe merkezi, beldeler ve bağlı köylere enerji verilemediğini belirten Kaymakam Işık, sabah saatlerinden itibaren ilçe merkezine enerji verilmeye başlandığını bildirdi.

Salur köyü Bahçecik mevkisinde ve Mavikent beldesine bağlı Yalı, İncekum ve Orta mahallelerinde bazı seralar ile ilçe merkezi ve bağlı köylere enerji sağlayan nakil hatları etkilendi. Yağış nedeniyle Dere köyü yolu toprak kayması nedeniyle kapandı.

Alanya çamur içinde kaldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde Afrika'dan gelen toz bulutlarının yağışla birlikte inmesiyle araçlar, evler ve iş yerleri çamur içinde kaldı. Fırtına nedeniyle Alanya'daki bazı ev ve iş yerleri ile tarlalar zarar gördü. Serik ilçesine bağlı üç köyde cami minareleri yıkılırken, Akseki ilçesi Değirmenlik köyü deresi taştı.

İlçede saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına bazı iş yerleri, evler ve ekili alanlara da zarar verdi. Kargıcak beldesinde Kaya Restoran yıkılırken, çok sayıda muz bahçesinde hasar oluştu. Sahil kenarındaki ağaçlar ve tabelalardan bazıları yıkıldı.

Gazipaşa ilçesinde de fırtına ve yağış yat limanı bölgesi, Hacımusa çayı çevresi ve Koru mahallesinde etkili oldu. Ağaçlar devrilirken, bazı seralar yıkıldı, çilek tünellerinin naylon örtüleri uçtu ve enerji nakil hatlarına takılan naylonların hatları koparması sonucu ilçede sekiz saat elektrik kesildi.

Serik ilçesine bağlı Kayaburnu, Zırlankaya, Töngüşlü köylerinde de üç caminin minaresi yıkıldı, Karıncalı köyünde iki sera zarar gördü.

Şiddetli yağış nedeniyle su basan Akseki Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki sular boşaltılmaya çalışılırken, hastanenin yanındaki dere yatağı iş makineleriyle genişletilmeye başlandı. Değirmenlik deresinin taşması sonucu bu köy ile Söğütlüdere köyüne ulaşım sağlanamıyor.

Finike ilçesinde de fırtına nedeniyle Karşıyaka mahallesindeki Hacılar Osman Nuri Cengiz Camisinin minaresi yıkıldı. Turunçova beldesinde devrilen ağaç, enerji nakit hatlarının zarar görmesine neden oldu.

Turunçova beldesinde de bir ağacın devrilmesi sonucu Finike çarşı içi hariç, Sahilkent, Yeşilyurt, Turunçova ve Hasyurt beldelerine elektrik verilemiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir