Antalya'da yangın devam ediyor

Kumluca ilçesine bağlı turistik Olympos mevkisinde çıkan yangın kontrol altına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçeleri arasında çıkan orman yangınları devam ediyor

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, yangının; Sağırin, Çardak, Taşağıl, Karabük ve Akbaş bölgelerinde devam ettiğini, yangına gece boyunca müdahale edildiğini bildirdi.

Sabaha kadar süren çalışmalarda, bölgede dozerlerle yolların açıldığını ve buralara arazözler yerleştirildiğini anlatan Kurtulmuşlu, ulaşılamayan yerlere de helikopterlerle müdahale edileceğini kaydetti. Kurtulmuşlu, ''Dün gece hava lehimizeydi ancak sabah tekrar poyraz kendini gösterdi. Buna karşın, yangını bugün tamamıyla kontrol altına alırız'' dedi. Yangın için 20 ilden takviye geldiğini belirten Kurtulmuşlu, yangına, 200 arazöz, 50 tanker, 50 iş makinesi, 30 yer ekibi ve 2 binin üzerinde personelle müdahale edildiğini söyledi.

Olympos'taki yangın kontrol altına alındı

Antalya'nın Kumluca ilçesi yakınlarındaki Olympos beldesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Olympos beldesinde dün saat 17.00 sularında başlayan orman yangınına, Kemer, Kumluca ve Finike ilçeleri ile bağlı belde belediyelerinin itfaiye ekipleri ve orman işletme müdürlüklerine bağlı ekiplerin müdahalesi sonucu yangın tamamen kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında şu ana kadar 50 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.