Antalya'ya sel ve fırtına uyarısı

DMİ, Alanya'yı sağanak yağış ve su hortumu tehlikesine karşı uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Antalya'nın Alanya ilçesi ve açıklarında başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve kısa süreli fırtınayla su hortumu riskinin yaklaşık 2 saat daha sürmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan anlık meteorolojik uyarıya göre, Antalya'nın Alanya ilçesi ve açıklarında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, Avsallardan başlayarak Alanya sahil kesimleriyle açıklarında gök gürültülü sağanak yağış anında kısa süreli fırtınanın saat 13.50'ye kadar etkili olması bekleniyor. Su hortumu riskinin de fırtına süresince devam edeceği öngörülüyor.

Vatandaşların ve ilgililerin su baskını, ani sel, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Manavgat'a fırtına uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Müdürlüğü, Antalya'nın Manavgat ilçesini yaklaşmakta olan kuvvetli gökgürültülü yağış ve fırtınaya karşı uyardı.

İlçe ve açıklarında kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış, sahil kesimleri ile açıklarında buna ek olarak kısa süreli fırtına ile su hortumu oluşşma riskine karşı uyaran DMİ, bölge halkını su baskınlarına, çatı uçmalarına, ağaç ve direk devrilmeleri ile ani sellere karşı uyardı. Uyarı, bugün saat 12:15'e kadar geçerli olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir