Antidepresan değil, enstrüman kullanın

Türkiye'nin antidepresan kullanımında ve reçeteye yazılımında batı ülkelerine göre daha cömert olduğunu söyleyen Bakan KIlıç, "İnsanlarımızın antidepresan ilaçlara değil, enstrümana ihtiyacı var."dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ISPARTA  - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, insanlara antidepresan ilaçlar yerine enstrüman kullanmalarını önerdi. 

Kılıç, yaptığı açıklamada, son yıllarda antidepresan ilaç kullanımının arttığını belirtti. 

Sağlık Bakanlığından aldığı verilerin, Türkiye'nin antidepresan kullanımında ve reçeteye yazılımında batı ülkelerine göre daha cömert olduğunu gösterdiğini anlatan Kılıç, depresyona girdiğini söyleyen herkesin antidepresan ilaçlara sarıldığını ancak bu yöntemi doğru bulmadığını dile getirdi. 

Doktorların antidepresan ilaç yazmaya, insanların da bu ilaçları kullanmaya çok hevesli olduklarını ifade eden Kılıç, bu tür ilaçların en son çare olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

İnsanlara antidepresan yerine spora, müziğe, kütüphanelere, sanata sarılmalarını öneren Kılıç, "İnsanlarımızın antidepresan ilaçlara değil, enstrümana ihtiyacı var. Kendinize göre en uygun enstrümanı bulun ve çareyi bunda arayın, ilaçlarda değil. İlacı en son çare olarak düşünün" dedi.  

İnsanların yalnızlaşarak, ilgisizleşerek, sevgisizleşerek kendilerini kötü hissettiklerini belirten Kılıç, en önemli ihtiyaçlarının ilaç değil, sevgi olduğuna dikkati çekti. 

Gençlik merkezlerini bu açıdan çok önemsediklerini dile getiren Kılıç, buralarda eğitim, sanat, spor alanlarında çeşitli faaliyetler düzenlediklerini, insanları faaliyetlerle buluşturduklarını kaydetti.  

 "Gençlerimiz sanatla kültürle tiyatroyla buluşsun" 

Gençlik merkezinde ud, gitar, saz, ney, piyano gibi müzik alanlarında kurslar gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıç, "Gençlerimiz sanatla kültürle tiyatroyla okuma salonlarıyla kütüphanelerle buluşsun istiyoruz. Çünkü bir enstrümanla buluşan gencin antidepresan ilacına ihtiyacı yoktur" diye konuştu.  

Gençlerdeki ilgi ve sevgi eksikliğini gençlik merkezleri aracılığıyla kapatmak istediklerini bildiren Kılıç, yeni dönemde gençlik merkezlerinde aile içi eğitim vereceklerini, çocukların aileleriyle köprüler kurmalarına yardımcı olacaklarını söyledi.  

Türkiye'de 155 gençlik merkezi inşa edildiğini bildiren Kılıç, şöyle konuştu: 

"Gençlik merkezinde yetişen gençlerle yarınların Türkiye'si, dün olduğundan çok daha parlak, çok daha güvenli olacak, aile bağları çok daha kuvvetli bir Türkiye gerçekleşecek. İster Türk, ister Kürt, ister Sunni, ister Alevi olsun, gençlerimiz tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet idealine bağlı olacaklar."  

Bu konularda ilginizi çekebilir