Ar-Ge ile engelleri aşan Formmetal %40 büyüyecek

Formmetal, gelişmekte olan ülkelerin yarattığı haksız rekabeti Ar-Ge ile aşmaya çalışıyor. İhracata dayalı büyüme modelini saihplenen firma, özellikle Türk Cumhuriyetleri ve Arap ülkelerinde önemli pazar payı yakaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YEŞİM ARDIÇ

ANKARA - Ağırlıklı olarak metal sektöründe faaliyet gösteren, traktör yan sanayine de üretim yapan ve 2003 yılından itibaren yapı sektörüne adım atan Formmetal gelişmekte olan ülkelerin yarattığı haksız rekabeti Ar-Ge ile aştı. 

Şirket 2014 yılında yüzde 11 büyürken, 2015 için yüzde 40’lık büyüme hedefi belirledi. Genel Müdür Sedat Tekgül, ihracata dayalı büyüme modelini sahiplendiklerini belirtirken, Türk Cumhuriyetleri ve Arap ülkelerinde önemli pazar payı yakaladıklarını bildirdi. 

1979 yılında iki ortak ile küçük bir işletme olarak metal sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Form Metal Makine Sanayi, 1980 yılında traktör yan sanayinde, soğuk şekillendirilmiş yedek parça üretimine geçti. 

1993 yılında OSTİM OSB’deki tesislerini faaliyete geçiren Formmetal, 2001 yılında, traktör ve iş makineleri parçaları, taşıma paletleri ve yükseltilmiş döşeme altyapısı alanında faaliyetini sürdürdüğü, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki merkez fabrikasını kurdu. Genel Müdür Sedat Tekgül, 2003 yılından itibaren yapı sektörüne adım atarak Formfloor markasıyla, yükseltilmiş yer döşeme sistemlerinin tamamını üretebilir hale geldiğini belirterek, halen 11 bin 420 metrekaresi kapalı olmak üzere 17 bin 600 metrekare alanlı üç ayır tesiste üretime devam ettiğini bildirdi. 

Yurtdışı satışlara öncelik 

Oluşturulan stratejiler çerçevesinde 2015 yılında yaklaşık yüzde 40’lık bir büyüme hedefl endiğini söyleyen Tekgül, “Özellikle, yurtdışı satışlarına öncelik verilerek ihracatımızın artırılması yönünde girişimlerimiz mevcut. İhracatta metal sektörüne ağırlık vermeyi öngörüyoruz. Yükseltilmiş döşeme sektöründe ise halen Türk Cumhuriyetleri, Arap ülkeleri ve diğer ülkelerde etkin olarak yer alıyoruz” diye konuştu.

İki yeni ürün daha piyasaya çıkmak için hazır 

Geride bıraktığımız 2014 yılında Ar-Ge faaliyetlerinin etkisiyle yüzde 11 büyüme sağladıklarını belirten Sedat Tekgül, iki yeni ürünü daha piyasaya sürmeye hazırlandıklarını kaydetti. Özellikle yan sanayide üretim aşamasında fiyat baskıları ve gelişmekte olan ülkelerle rekabette zorlandıklarının altını çizen Tekgül, sürekli gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmaları ile bu handikaptan da kurtulmaya çalıştıklarını aktardı.