Araçlar mahsur kaldı, evleri su bastı

Şiddetli yağış ve fırtına yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. İstanbul'da yağış nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Bandırma'da yağış sel felaketine dönüştü. Kastamonu'da 370 araç, 90 ev hasar gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da dün akşam başlayan yağmur gece boyunca devam etti. Bundan dolayı birçok noktada caddelerde su birikintileri oluştu.

Başakşehir Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi'nde su birikintisini geçmeye çalışan sürücülerin araçları ilerleyemedi. Bu araçlar, ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kurtarılarak güvenli bir bölgeye çekildi.

Bölgede mahsur kalan araçları gören diğer sürücüler ise geldikleri yoldan geri dönerek alternatif güzergahları kullandı.

Bandırma'da sağanak sele dönüştü

Şiddetli yağış ve fırtına yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış sel felaketine dönüştü. Vali Ersin Yazıcı, "Bugün Bandırma'ya 130.6 kg yağış düştü. Bu bir afet. Çok sayıda esnafımızın işyerini su basmış durumda." dedi. Tekirdağ, Edirne, Yalova, Çanakkale ve Bilecik'te de şiddetli yağış sonrası bazı iş yerleri ve evleri su bastı. Birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu.

Kastamonu'da dolu ev ve araçlara hasar verdi

Kastamonu'da etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle 370 araç ile 90 ev hasar gördü. Kastamonu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı ev, iş yeri ve araçlarda sağanak ve dolu yüzünden hasar meydana geldiği bildirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) vatandaşların hasarlarına ilişkin bilgilerin bu kuruma bağlı Kriz Merkezinde toplandığı belirtilen açıklamada, "Toplanan bilgiler doğrultusunda Türkiye Afet Müdahale Planı Kastamonu Afet Müdahale Planı uyarınca Hasar Tespit Hizmet Grubu ve Zarar Tespit Hizmet Grubu Ana Çözüm Ortağı kurumlar ile bu hizmet gruplarının destek çözüm ortağı kurumlarca görevlendirilen ekipler, 14 Eylül günü saat 08.30 itibarıyla, hasar gören alanlarda gerekli hasar tespiti çalışmalarını yürüteceklerdir." ifadesine yer verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir