Aradan 40 yıl geçti unutmadım

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı "Said Paşa İmamı" şiirini aradan 40 yıl geçmesine rağmen unutmadığını belirterek, "Çünkü o gün gönlümüze işlemişti" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi'nde düzenlenen Said Paşa İmamı Hasan Rıza Efendi'yi anma programına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasında Said Paşa İmamı şiirini ilk duyduğu günü anlatttı.

Yedek subaylık görevi için 1971'de Tuzla'ya geldiğini anlatan Arınç, her hafta sonu dışarı çıkma izinleri olduğunda üzerilerini değiştirip, karşıya geçerek Beyazıt Camisi'nde ikindi namazını kıldıklarını ve arkasından merhum Abdurrahman Gürses Hoca'nın Kur'an-ı Kerim okumasını dinlediklerini söyledi.

Bebek istikametinde de boğaza nazır bir cami olduğunu, bu camide de ikindi namazları sonrasında Mahir İz Hoca'nın sohbetleri olduğunu aktaran Arınç, ''Mehmet Akif Ersoy, Burdur mebusu olarak Meclis'te bulunurken, Mahir İz Hoca da katip olarak görev yapmış. Dostlukları olduğunu bildiğimiz, imam hatibin kuruluşunda hoca olarak kendisinden istifade edilmiş çok güzel bir insandı'' dedi.

Mahir İz Hoca'nın camideki bir sohbet sırasında gençlere ''Said Paşa İmamı'nı hiç okudunuz mu?'' diye sorduğunu anlatan Arınç, kendisinin de Said Paşa İmamı şiirini o an ilk kez duyduğunu belirtti.

Safahat'ı bir çok kez karıştırdığını ancak daha çok ilgisini çeken şiirleri okuduğunu dile getiren Arınç, ''Mahir İz Hoca efendi şiiri çok güzel okudu ve bize anlattı. Mahir İz Hoca'dan duyduğum bu şiiri aradan 40 yıl geçti unutmadım. Çünkü o gün gönlümüze işlemişti. Şiir zaten güzeldi. O benzetmeler, o güzel süslü müzeyyen cümleler, o güzel hitaplar... Akif'in adeta kelimelerle nakış nakış işlediği bir şiir ama daha çok içindeki hikaye beni etkiledi. O, hikayeyi anlatırken, biraz da sulu gözlü bir adamız, kendimizi tutamadığımızı biliyorum. Çok güzel bir hikaye.''