Araştırmacı yazar Artan toprağa verildi

Bir yılı aşkın süredir kanser tedavisi gören Artan, Mersin Şehir Mezarlığında toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MERSİN -  Mersin'de dün vefat eden araştırmacı yazar Gündüz Artan'ın cenazesi, toprağa verildi.

Bir yılı aşkın süredir kanser tedavisi gören ve Demirışık köyüne bağlı Mihrican Yaylası'ndaki evinde dün hayatını kaybeden Gündüz Artan (75) için Müftü Camii'nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine, Artan'ın yakınları, Vali Hüseyin Aksoy, Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Doğan, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Artan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Mersin Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Bakan Günay'dan mesaj

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mersinli araştırmacı yazar Gündüz Artan'ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, Artan'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirten Günay, şunları kaydetti:

"Edebiyatımıza kazandırdığı eserleri ve yaptığı önemli araştırmaları ile daima saygıyla hatırlayacağımız merhum Gündüz Artan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim."

Gündüz Artan

Gündüz Artan 1934 yılında Tire'de doğdu. İstanbul Eğitim Enstitüsünü bitiren Artan, çeşitli illerde Türkçe öğretmenliği ve yöneticilik yaptı.

1956-1957 yıllarında Mersin Astsubay Ortaokulunda yedek subay öğretmenken, burada evlendi. 1981 yılında İzmir Buca Lisesinden emekli olunca Mersin'e yerleşti. Gazete ve dergilerde yazıları, şiirleri yayımlanan Artan, İçel Sanat Kulübü onursal üyesiydi.

Araştırmacı yazar Ali Bilir'in "Gündüz Artan'a Armağan-Mersin'de Aydın Olmak" adıyla yaşamı kitaplaştırılan Artan'ın, "Takma Ad, Soyadı, Rumuz Dizinleri", "İçel Gezginleri", "İçel Bibliyografyası", "Mersin Basın Tarihi", "Atatürk Mersin'de", "İçel Tarihi: İşgalden Kurtuluşa", "İçel Şairler ve Yazarlar Antolojisi", "Şiir 1", "Mersin, Gönüle Düşen Cemre", "Mersin'de Yaşadılar", "Mersin Tarihi Kronolojisi" ve "Bir Düş Müydü O Mersin" adlı kitapları bulunuyor.