Araştırmacı-yazar Şener toprağa verildi

Şener'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından Sultan Dergahı'nda defnedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da dün vefat eden "2010 Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü" sahibi araştırmacı-yazar Cemal Şener'in cenazesi toprağa verildi.

29 Ekim'de katıldığı bir televizyon kanalındaki program sırasında rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede dün vefat eden Cemal Şener (59) için öğle sıralarında Karacaahmet Sultan Dergahı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Alevi-İslam inancında ölümün değil, geldiği yere dönmenin var olduğunu dile getirerek, Cemal Şener'in de geldiği yere döndüğünü ifade etti.

Doğan, Aleviliğin su üstüne çıkmasında önemli rolü olduğunu belirttiği Şener'in bıraktığı boşluğun kolay doldurulamayacağını söyledi.

Törende yapılan diğer konuşmalarda da Karacaahmet Sultan Dergahı 2. Başkanı da olan Şener'in araştırmaları ve yazdığı kitaplarla Aleviliğin önderlerinden olduğu dile getirildi.

Şener'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından Sultan Dergahı'nda defnedildi.

Törene, Cemal Şener'in eşi Yıldız, oğlu Deniz Şener ile yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.

Cenazeye Devlet Bakanı Faruk Çelik ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi de çelenk gönderdi.

Erzincan Merkez Güllüce Köyü'nde 1951 yılında doğan Şener, ilk, orta ve lise öğrenimini Erzincan'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nden "Erzincan'ın Demografik Yapısı" tezi ile lisans, İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi'nde "Çerkez Ethem Olayı" tezi ile yüksek lisans yaptı.

1990'lı yıllarda Güneş ve Cumhuriyet gazetelerinde dizi yazılar ve köşe yazıları yazan Şener, daha sonra ANT Yayınları'nı kurdu. Cem, Nefes, Şahkulu Sultan ve Karacaahmet Sultan dergilerinde yayın yöneticiliği yapan Şener, Kare ve Etik Yayınları'nda yayın yöneticiliği yapıyordu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir