Arçelik, akla gelen ilk marka

Nielsen'in markalar araştırması sonucuna göre, ilk akla gelen marka sorusuna katılımcıların yüzde 18,1'i Arçelik cevabı verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Nielsen'ın, tüketicilerin belli bir ürün kategorisi için aklına gelen ilk markayı ortaya koydukları Markalar araştırmasının 17. yıl sonuçları açıklandı.

Kategori belirtilmeksizin kişilerin ilk aklına gelen marka sorgulamasında Arçelik yüzde 18,1 ile 10 yıldan uzun süredir olduğu gibi ilk sırada yer aldı ancak önceki yıla göre Arçelik'i belirtenlerin oranı azaldı. İlk hatırlanan marka sıralamasında Arçelik'i, Adidas ve Ülker takip etti.

İlk hatırlanan firma sorgulamasında da yüzde 9,1 ile birinci olan Arçelik'in ardından yüzde 3,7 ile Ülker ve yüzde 3,3 ile Koç geldi.

Ülker yakın hissediliyor

Yakın hissedilen marka sorgulamasında bu yıl Ülker yüzde 11,7 ile ilk sırada gelirken, onu Arçelik izledi.

2009 yılında kendi kategorilerinde lider olan markaların 2010'da belirtilme düzeylerinin ne oranda değiştiğine bakıldığında ise, en fazla artışı 7,7 puanla ketçap kategorisinde TAT ve çay kategorisinde ÇAYKUR gösterdi.

Tüketicilere "İsminin bir marka olduğuna inandığınız sanatçıyı belirtir misiniz?" sorusu yöneltildiğinde katılımcıların yüzde 45'i herhangi bir ad belirtmezken, marka olduğuna inanılan sanatçılar sorgulamasında ilk üç sırasıyla İbrahim Tatlıses, Tarkan ve Hülya Avşar'dan oluştu.

Katılımcıların yarısı, marka olduğuna inandığı bir sporcu ismi telaffuz etmezken, ilk üçte Hakan Şükür, Arda Turan ve Rıdvan Dilmen yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir