Arçelik yeni vizyonuyla çıtayı yükseltti

2009 yılını 503 milyon lira kârla kapatan Arçelik, "kendini aşarak daha yükseğe çıkmayı" hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, 2010 yılı için belirlenen vizyonlarındaki dünyanın ilk 10 markasından birine sahip olma hedeflerini 2 yıl önceden gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bundan sonraki hedefimiz şirketimizi yeni vizyonumuzla daha yükseğe taşımaktır" dedi.

Yeni vizyonlarını "Dünyaya saygılı, dünyada saygın" olarak açıklayan Çakıroğlu, yeni hedefler belirlediklerini, amaçlarının "kendilerini aşarak daha yükseğe çıkmak" olduğunu vurguladı.

Çakıroğlu, Arçelik olarak çevreye duyarlı ürün ve teknolorji üretmenin önemine inandıklarını ifade ederek, bu ürünlere yönelik sağlanacak teşviğin etkinin çevre, sektör ve tüketicilerin yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sağlayacağına dikkati çekti.

"2010'a satışların yüzde 10 artması hedefiyle girdik"

Levent Çakıroğlu, 2009'un, hedeflerine ulaştıkları, başarılı bir yıl olduğunu dile getirerek, 2010 yılına toplam satışların yüzde 10 artması hedefiyle girdiklerini bildirdi.

2010'u gerek dünya, gerek Türkiye açısından iyimser sonuçların elde edileceği ve yeni fırsatların doğacağı bir yıl olarak gördüğünü ifade eden Çakıroğlu, gelecek dört yıl içinde 800 milyon lira yatırım yapmayı hedeflediklerini ve 2010'da bunun 200 milyon liralık bölümünü yatırıma dönüştüreceklerini belirtti.

Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, şirketlerinin, gerek organik büyüme, gerekse satın almalar yoluyla vizyonunu gerçekleştirecek şekilde gelişmekte olan pazarlarda daha fazla yer alacağını söyledi.

503 milyon lira konsolide net kar

Çakıroğlu, 2009 yılındaki genel talepteki düşüşe rağmen Arçelik'in gösterdiği performansla sektöründe en fazla öne çıkan şirket olduğunu vurgulayarak, 2009 yılında konsolide cironun yüzde 52'lik kısmının uluslararası satışlardan kaynaklandığını, uluslararası satış cirosunun yüzde 80'lik kısmının markalı ürün satışlarından elde edildiğini söyledi.

Çakıroğlu, net finansal borçluluklarının yüzde 60'tan fazla azaldığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"2009 yılında hızla gerileyen ham madde fiyatlarından, düşen finansman maliyetlerinden maksimum fayda sağladık. 2009 yılını 503 milyon lira konsolide net kar ile kapatırken, konsolide net ciromuz 6,6 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Net karımızın ana ortaklık payına düşen kısmı ise 485 milyon lira seviyesindedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir