Arçelik'e enerji verimliliğinde 3 ödül

Şirket, yarışmada SEVAP, EVET ve EVÜ kategorisinde ödüle layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Arçelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen "Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması"nda (SENVER) 3 ödül aldı.

Arçelik'ten yapılan yazılı açıklamada, endüstriyel işletmelerin uyguladığı enerji verimli ve çevreye duyarlı proje ve teknolojilerin ortaya çıkarılması; enerji verimliliği konusunda yeni ve benzer çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreninin Ulusal Enerji Verimliliği Forumu etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, SENVER'e başvuran işletmeler Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri (SEVAP), Enerji Verimli Endüstriyel Tesis (EVET) ve Enerji Verimli Ürün (EVÜ) olmak üzere üç farklı kategoride yarıştılar. Yarışmada Arçelik A.Ş. Kurutucu İşletmesi SEVAP kategorisinde; Eskişehir Buzdolabı İşletmesi Tesisleri EVET kategorisinde; Eylül 2010'da hayata geçirilen ve A sınıfında yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan bulaşık makinesi ile EVÜ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, tüm iş süreçlerinde çevreye ve kaynakların en verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanımına önem verdiklerini belirterek, "Enerji ihtiyacı konusundaki bilince çok önceden vardık ve enerji verimliliğine odaklandık. Çevre konusundaki hassasiyetimizi enerji ve su verimliliği yüksek ürünler geliştirerek gösteriyoruz. Ayrıca hem enerji hem su kullanımı konularında üretim süreçlerimizde verimliliği daha da artıracak tedbirler alıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

TÜPRAŞ da 2 ödül aldı

Bu yıl 11. kez düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nın, işletmelerin elektrik tüketimine göre 3 kategoride yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüketilen enerji miktarına göre proje yarışmalarına Batman Rafinerimiz SEVAP 2 kategorisinde katılırken, diğer rafinerilerimiz SEVAP 3 kategorisinde katılıyor. SEVAP 3 kategorisinde, 'kimyasal yıkama ve mekanik temizlik ile kazanlarda enerji tasarrufu', 'asfalt fırını çıkış sıcaklığının düşürülmesi', 'Rafinat fırınına konveksiyon paketi montajı', 'DHP ünitesinde anti foulant kimyasal kullanımı ile eşanjör verim kayıplarının önlenmesi' ve 'metanatör ünitesi kurulumu ile enerji tasarrufu', 'online optimizasyon programı ile enerji tasarrufu' projeleri ile İzmir Rafinerisi, SEVAP 2 kategorisinde ise '100 HP Ünitesinde Isıl Enetegrasyon İyileştirme', '1100 HP Ünitesinde Isıl Enetegrasyon İyileştirme' projeleri ile Batman Rafinerisi birinci oldu. İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık ve Batman Rafineri Müdürü Hadi Erbeyoğlu'na ödülleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından verildi."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir