Ardahan'da olaylı DTP mitingi

DTP'nin düzenlediği mitinge katılanlar ile Türk Bayrağı açanlar arasında çıkan kavgada 6 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ARDAHAN - Ardahan'da DTP'nin düzenlediği mitinge katılanlar ile Türk bayrağı açan çevredeki vatandaşlar arasında kavga çıktı. Kavgada ilk belirlemelee göre 1'i polis 6 kişi yaralandı.

Partisinin düzenleyeceği miting için Ardahan'a gelen DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan ilk olarak merkeze bağlı Hasköy'e giderek, 16 Kasımda güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilen teröristin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Beraberindeki heyetle daha sonra partisince il merkezdeki Kongre Caddesi'nde düzenlenen miting alanına gelen Ayna, yaklaşık 200 kişi tarafından karşılandı.

Bu sırada, çevrede Türk bayrakları açan vatandaşlar ise "Şehitler ölmez vatanda bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attılar. Mitinge katılan DTP'liler ise Türk bayrağı açarak partileri aleyhine slogan atan vatandaşlara tepki gösterdiler. Taraflar arasında gerginliğin artması üzerine DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, konuşmasını kısa tutmak zorunda kaldı. Mitingin sona ermesiyle de DTP'liler ile çevredeki vatandaşlar arasında taşlı, sopalı kavga çıktı.

Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik ve Emniyet Müdürü Kemal Sonunur, olay yerine gelerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Olaylarda ilk belirlemelere göre 1'i polis 6 kişi yaralandı. Ayna ile beraberindekiler de mitingin ardından DTP İl Başkanlığına geçtiler.