Arena Bilgisayar hisse devri sözleşmesini imzaladı

Şirket, toplam 1 milyar 580 milyon 800 bin adet hissenin RIHL'e 42 milyon 484 bin dolar bedel karşılığında devrine ilişkin sözleşmeyi imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Arena Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş., şirket ortaklarından İzi Kohen, Alvi Mazon, Ahmet Umur Serter, Fatma Ece Serter, Mehmet Betil ve İsmail Namık Tülümen ile Redington International Holdings Limited (RIHL) arasında, ortaklık paylarının yüzde 49,40 oranındaki kısmına isabet eden toplam 1 milyar 580 milyon 800 bin adet hissenin RIHL'e 42 milyon 484 bin Amerikan Doları bedel karşılığında devrine ilişkin sözleşmenin dün imzalandığını bildirdi.

Arena Bilgisayar'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, ortaklık paylarının satışına ilişkin sözleşme imzalanması hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, şirketin, 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren yapmış olduğu özel durum açıklamaları ile stratejik bir yatırımcı olan RIHL ile ortaklık paylarının devri amacıyla görüşmelerde bulunulduğunun duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Gelinen aşamada şirketimiz ortaklarından İzi Kohen, Alvi Mazon, Ahmet Umur Serter, Fatma Ece Serter, Mehmet Betil ve İsmail Namık Tülümen (Devreden Ortaklar) ile RIHL arasında ortaklık paylarının yüzde 49,40 oranındaki kısmına isabet eden toplam 1 milyar 580 milyon 800 bin adet hissenin RIHL'e 42 milyon 484 bin dolar bedeli karşılığında devrine ilişkin hisse devir sözleşmesi 21 Eylül 2010 tarihinde imzalanmıştır.

Hisse devri işlemi sözleşmede yer alan yasal izinler de dahil olmak üzere tüm kapanış şartlarının tamamlanması halinde gerçekleştirilecektir. Devir ile mevcut yönetim kurulu üyeleri ve yasal denetçi, yönetim kurulu üyeliklerinden ve denetçilik görevinden ayrılacak olup devir sonrasında yapılacak Genel Kurul'da yönetim kurulu üyeleri ve yasal denetçilerin belirlenmesine ilişkin oylama yapılacaktır. Devire konu olan yüzde 49,40 oranındaki hisselerin yüzde 18,88'lik kısmı İzi Kohen, yüzde 12,76'lık kısmı Alvi Mazon, yüzde 7,62'lik kısmı bu hisselere müştereken sahip olan Ahmet Umur Serter ve Fatma Ece Serter, yüzde 7,13'lük kısmı Mehmet Betil ve yüzde 3,01'lik kısmı İsmail Namık Tülümen tarafından devredilecektir. Devir sonrasında İzi Kohen şirketimizdeki Genel Müdürlük görevine devam edecektir."

Açıklamada, RIHL'in, 3 milyar dolar ciro büyüklüğü ile Hindistan, Güney Asya, Orta Doğu ve Afrika'da önde gelen uluslararası markalara dağıtım ve destek hizmetleri sunan lider tedarik zinciri çözüm sağlayıcısı Redington Grup'un bir iştiraki olduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir