Arif Sağ'dan Çelik hakkında suç duyurusu

Sanatçı Sağ, Bakan Çelik hakkında kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sanatçı Arif Sağ, kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle Devlet Bakanı Faruk Çelik hakkında Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak.

Sağ, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığında il başkanı Berhan Şimşek ile düzenlediği basın toplantısında, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in kendisi hakkında 3 gün önce Hürriyet'e verdiği demeçlerin CHP'yi ve Alevi kitleyi üzdüğünü söyledi.

Alevi açılımı ve çalıştayıyla ilgili bir gazeteye verdiği demecinin, bir bakana yakışmayacak şekilde eleştirildiğini ifade eden Sağ, "Eğer üst düzey görev yapan Alevilerden rahatsız olunuyorsa, Alevi açılımı, Alevi çalıştayı gibi projeler niçin başlatıldı?" diye sordu.  Sağ, verilen sözlerin tutulmadığını, yapılan Anayasa değişikliğinde Alevilerin sorunlarını düzeltecek hiçbir maddenin gündeme getirilmediğini ileri sürdü.

Bu durumun hem kendisi hem Alevi çevresinden tereddütle karşılandığını kaydeden Sağ, siyasi yaşamı boyunca örgütsel disiplin içerisinde yaşadığını, bundan sonra da devam edeceğini  söyledi.

Arif Sağ, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına vereceği dilekçede, Faruk Çelik'in, hükümetin kamuoyuna "Alevi açılımı" olarak sunduğu çalışmalar çerçevesinde yürütülen Alevi çalıştayına, CHP'nin yetkili kurulları ve genel başkanının bilgisi dahilinde katıldığına dair açıklamalarıyla ilgili basına verdiği demeçlerde gerçeği çarpıtarak hakkında "ajan" ve "Arif Sağ Alevilere ihanet etti" şeklinde ifadeler kullandığını kaydetti.

"Benim gibi milyonlarca Alevi'yi yakından ilgilendiren Alevi çalıştayına katılmış olmam ve milyonlarca Alevi'nin desteğini alan CHP'ye bu toplantılarla ilgili bilgi veriyor olmamın ajanlık olarak değerlendirilmesinin akıl ve mantıkla açıklanabilir bir yanı olmadığı gibi bu açıklamalar Bakan Faruk Çelik'in ve mensubu bulunduğu AKP'nin Alevi açılımı konusundaki samimiyetsizliğini ortaya koyması bakımından dikkat çekicidir" diyen Sağ, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

 

Bu konularda ilginizi çekebilir