Arınç: 76 milyon insanımız çok sevindi

Başbakan Yardımcısı Arınç "İstihbarat Teşkilatımızın burunları bile kanamadan konsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Musul'da alıkoyduğu konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Çok şükür, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, yereldeki bütün imkanları da kullanarak, burunları bile kanamadan konsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına eminim 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi" dedi.

Bursa'daki programlarını iptal eden Arınç, Ankara'ya hareketinden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, müjdeli haberi alınca çok mutlu olduklarını söyledi.

Gelişmeleri, 3 aydan fazla bir süredir her gün büyük endişe ve ümitle takip ettiklerini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

"Tabii oradaki şartları hepimiz biliyoruz. Ellerinde bulundukları örgütü biliyoruz. Yaşanan olayları anbean takip ediyoruz. Oradaki, çocuğuyla kadınıyla Özel Harekatçı polislerimizle güvenlik ekibimizle  konsolosluk ekibimizle canlarımızın orada olması, büyük bir endişeyle korkuyla ama daha büyük bir ümitle beklememize yol açmıştı. Çok şükür, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, yereldeki bütün imkanları da kullanarak, burunları bile kanamadankonsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına eminim 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi. Hepsine geçmiş olsun diyorum. Büyük bir endişeyle beklediğimiz ama büyük bir sevinçle karşıladığımız olayı yaşamış olduk."

Alıkonulan kişiler arasında ailesi Bursa'da yaşayanların da bulunduğunu hatırlatan Arınç, rehine yakınlarının bu süreçte zaman zaman kendisini telefonla aradığını ve görüştüklerini dile getirdi.

Arınç, konsolosluk görevlilerinin ülkeye dönüşünün Türkiye'nin her tarafında büyük bir hasretle beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Herkese büyük geçmiş olsun. İfade edecek söz bulmakta da zorlanıyorum. İstihbarat Teşkilatımızın ve oradaki bütün dostlarımızın, bize yardımcı olmak isteyen herkesin ve görevlilerimizin katkılarıyla güzel bir olay yaşadık. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tabii şüphesiz, Başbakanımızı da böyle bir hayırlı sonuca ülkemizi ulaştırmış olmasından dolayı tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

Yılmaz: Türkiye bir kez daha insan odaklı anlayışını ortaya koydu

Elazığ Kalkınma Kurultayı'na katılmak için kente gelen Cevdet Yılmaz, program öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Musul'da alıkonulan Türk vatandaşlarının başarılı bir operasyonla kurtarılmasının çok sevindirici olduğunu dile getirdi. 

Yılmaz, şunları kaydetti: 

''Uzun zamandır bu haberi bekliyorduk. Başta aileleri olmak üzere bütün milletimizin gözü aydın olsun diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir kez daha insan odaklı anlayışını ortaya koydu. Bütün kurumlarıyla bütün çabasını ortaya koydu ve çok şükür olumlu bir netice elde edildi. Hepimizin gözü aydın olsun diyorum. İnşallah bir daha böyle hadiseler de yaşamayız.'' 

Ulaştırma Bakanı Elvan:
Bu sabah çok mutlu uyandık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Musul'da alıkoyduğu konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Gerçekten çok sevindik. Ben huzurlarınızda Sayın Başbakanımıza, MİT Müsteşarlığımıza ve emeği geçen tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Musul'da rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elvan, "Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Gerçekten çok sevindik. Ben huzurlarınızda Sayın Başbakanımıza, MİT Müsteşarlığımıza ve emeği geçen tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Ailelere bir mesajı olup olmadığı sorulan Elvan, "Elbette aileler için mutlu bir gün. Onların da sevinçlerini paylaşıyoruz. Bizim için de çok mutlu bir gün. Bu sabah çok mutlu uyandık" ifadelerini kullandı. 

Maliye Bakanı Şimşek:
MİT Başkanımıza teşekkür ediyorum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, haziran ayından bu yana çocuk, kadın dahil olmak üzere rehin olan 49 diplomatın kurtarılmasını sabırla beklediklerini, onları burunları bile kanamadan evlerine, ailelerine sağlam bir şekilde ulaştırmanın büyük bir başarı olduğunu söyledi. 

Bölgede jeopolitik anlamda ciddi bir kargaşa, gerilim ve sıkıntı olduğunu anlatan Şimşek, şöyle konuştu: 

"Suriye ve Irak'ın bazı yerlerinde tam bir kaos ortamı var. Türkiye'de huzur, barış ve kardeşlik var. Biz bu sorunları yakından takip ediyoruz. 49 diplomat kardeşimizin burnu kanamadan ailelerine kavuşması Türkiye için büyük bir kazanım. Bu durum Türkiye'nin büyüklüğünü gösteriyor. 77 milyon olarak güne sevinçle başladık. Türkiye'nin olaylara ne kadar sağlıklı ve sakin bir şekilde yaklaştığını ve bu dönemde bu politikanın ne kadar sağlıklı bir şekilde götürdüğünü gösteriyor. Ben başta emeği geçen herkese ama MİT Başkanımıza teşekkür ediyorum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir