Arınç, yeni parti DGP'ye yüklendi

MÜSİAD Bursa şubesinin açılışına katılan Arınç, "Türkiye'de, 104 tane parti var. Bir kısmı marti, bir kısmı parti, basın toplantısı yapıyor beyefendi. Kırmızı koltukların hepsi bomboş kimse gelmemiş" diyerek isim vermeden DGP Başkanı Bal'a yüklendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MÜSİAD Bursa Şubesinin, Kültürpark'taki yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. MÜSİAD'ın faaliyetleri üzerinde duran Arınç, "Bizim inancımızda, israf kesinlikle haram olduğu gibi, o bizim inancımız ama israf eden bir ülke, israf eden bir hükümet, israfın içindeki bir devlet de iflah olmuyor" diyerek israfla mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Arınç törende yaptığı konuşmada, AK Parti'den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal ve kurduğu Demokratik Gelişim Partisi'ne yönelik eleştirilerde de bulundu. İsim vermeden, son kurulan partiyi hatırlatan Arınç, şunları söyledi:

"Kimse ne söyleyecek diye merak edip bile gitmemiş"

"Geçtiğimiz günlerde garip partilerden biri daha kuruldu. İlla sanki parti kurmaya mecburmuş gibi insanlar ama zannediyorum ki 'Benim de ismimden bahsedilsin, beni de her gün birileri konuşsun' merakıyla bir parti kurdu. Türkiye'de öyle garip isimli partiler var ki internete girin, siz de şaşıracaksınız. Sadece Meclis içindekiler veya seçime katılma hakkını elde eden 18 parti yok Türkiye'de, 104 tane parti var. Bir kısmı marti, bir kısmı parti. Şimdi bu yeni kurulanlardan, internete bugün düşmüş, basın toplantısı yapıyor beyefendi. Kırmızı koltukların hepsi bomboş, bir kişi, o da bence Anadolu Ajansının muhabiridir, oraya gitmek mecburiyetindedir. Öbürleri de hiçbirisi daha dün kurulmuş bir partinin genel başkanı ne söyleyecek diye merak edip bile gitmemiş. Bu işler böyledir."

Bu konularda ilginizi çekebilir