Arınç'a şaşırtan Fethullah Gülen sorusu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu’nun ardından soru-cevap bölümünde bir gazetecinin 'Fethullah Gülen' sorusu karşısında şoke oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Bülent Arınç, gazetecilerle soru- cevap bölümünde sorulan bir soruyla adeta şoke oldu. Bir gazetecinin Arınç’a yönelttiği “Fethullah Gülen’in öldüğü söyleniyor, bir duyum aldınız mı?” sorusu üzerine Arınç şaşkınlığını gizleyemedi. 

Soru üzerine Arınç ve gazeteci arasında şu diyalog yaşandı:

Gazeteci: Fethullah Gülen’in 2013 Eylül ayında öldüğü söyleniyor. Bununla ilgili ciddi duyumlar var. Cemaat cephesinde çok büyük dağılma olacağı endişesiyle bu konunun gündeme getirilmediği söyleniyor. Bu konuyla ilgili bir duyum aldınız mı?

Arınç: Çok şaşırttınız beni. Hani günlerden 1 Nisan olsaydı, herhalde belli bir amaçla soruyosunuz diye düşünecektim. İlk defa sizden duyuyorum, ciddi de bulmuyorum. Şimdiye kadar böyle bir şeyin ne dedikodusu ne de başka bir şekilde haberi arkadaşlara ulaştı mı bilmiyorum. Ciddisiniz dimi bu sorunuzda?

Gazeteci: Gazetelerde de yayınlandı.

Arınç: Hangi gazetelerde çıktı?

Gazeteci: Ege’nin Sesi Gazetesi de haber yaptı.

Arınç: Ege’nin Sesi mi? O gazetenin muhabiri misiniz?

Gazeteci: Hayır değilim.

Arınç: Böyle bir gazete ilk defa duyuyorum. Yerel bir gazete mi?

Gazeteci: Yıllardır var bu gazete.

Arınç:İzmir’de mi çıkıyor bu gazete? Allah sonumuzu hayır etsin. Kaynağınız Ege’nin Sesi öyle mi? Bu vesileyle onun da ismini duyurmuş, propagandasını da yapmış olalım. Böyle bir haber orada yayınlandığı için ciddi bulmamak gerekir. Haber kaynağınıza bakınca ciddi olmadığına şimdiden hükmettim. Aman Yarrabim, Allah’ım aklımızı korusun.

Hangi kurumda çalıştığı belirlenemedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Bakanlar Kurulu sonrasındaki basın toplantısında  "Fethullah Gülen ölmüş. Bilginiz var mı" sorusunu soran kişinin, hangi medya kuruluşunda çalıştığı belirlenemedi.

Başbakanlık kaynakları, adının Nevin Çelik olduğunu söylenen kişinin, kendilerine bir sarı basın kartı ibraz ettiğini, ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun programlarını izlemek üzere yapılan akreditasyon için gerekli "kurum yazısını" sağlamayamadığını kaydettiler. 

Edinilen bilgiye göre, Başbakanlık'ta bugün gerçekleşen basın toplantısının ardından, Nevin Çelik'e hangi kurumda çalıştığı bir kez daha soruldu. Çelik, "internethaber sitesi için çalıştığını" söyledi.

Ancak İnternethaber.com haber sitesinin sahibi Hadi Özışık, kendilerinin böyle bir muhabiri bulunmadığını belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir