Arınç'tan Baykal'a cevap

Arınç, CHP lideri Baykal'ın Cumhurbaşkanı görev süresiyle ilgili sözlerine '10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dönemi ile' cevap verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 2007 yılı Ağustos ayı sonuna kadar görevine devam ettiğini belirterek, "O zaman sesi çıkmayan Sayın Baykal, bu mantıkla görev süresinin 5 yıl olduğunu nasıl söyleyebilir?" dedi.

Gazetecilerin, "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresiyle ilgili sözlerini nasıl değerlendirdiği" sorusunu yanıtlayan Arınç, şunları söyledi:

"Sayın Baykal diyor ki 'Cumhurbaşkanı'nın görev süresi Anayasada 5 yıldır, 5 yıl dolduğu zaman, Cumhurbaşkanı'nın her şart altında görev süresi biter.' Sayın Baykal'a buradan bir şey sormak istiyorum; Hafızamız daha çok taze, kendisi de bu konuda çok zinde bir insan. Referandumdan önceki Anayasada diyordu ki 'Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 7 yıldır.' Bu mantığa göre Sayın Sezer'in görev süresinin 14 Mayıs 2007'de bittiğini kabul etmek lazım. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı Sezer, Ağustos ayı sonuna kadar Cumhurbaşkanlığı görevine devam etti. Dolayısıyla o zaman sesi çıkmayan Sayın Baykal, bu mantıkla görev süresinin 5 yıl olduğunu nasıl söyleyebilir?"

Bu konularda ilginizi çekebilir