Arıza nedeniyle yolcular 10 saat bekletildi

Pegasus uçağındaki teknik arıza nedeniyle Adana-İstanbul seferi yolcuları yaklaşık 10 saat bekletildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - Adana Havalimanı'ndan İstanbul seferini yapmak üzere kalkışa hazırlanan Pegasus Havayolları'na ait uçaktaki teknik arıza son anda fark edildi.

Alınan bilgiye göre, Pegasus Havayolları'na ait uçak, 173 yolcusuyla saat 21.15'te İstanbul seferini yapmak üzere kalkış hazırlığı yaparken, kaptan son anda uçakta teknik arıza olduğunu belirledi.

Kalkış saati geldiği halde uçağın havalanmaması üzerine yolcular, görevlilere gecikmenin nedenini sordular. Görevlilerin teknik arızadan dolayı kalkış yapılamadığını söylemeleri üzerine, yolcular uçakta beklemeye başladı. Bekleyişin uzaması ve havalandırmanın da çalışmaması üzerine yolcular, uçaktan çıkmak istediler. İzin verilmemesi üzerine görevliler ile yolcular arasında tartışma yaşandı. Bu sırada, baygınlık geçiren iki kadın yolcuya sağlık görevlilerinin müdahale ettiği belirtildi. Yolcular, bir süre sonra uçaktan çıktı.

Arızanın giderilmesi için İstanbul'dan getirtilen parçada da uyum sorunu yaşanması üzerine yaklaşık 10 saat süreyle bekleyen yolculardan bazıları evlerine giderken, bazılarının da biletlerini iptal ettirerek diğer şirketlerin uçaklarıyla İstanbul'a gittikleri bildirildi.

Yolcuların, daha sonra 6.30 ve 8.05'deki uçaklarla İstanbul'a gönderildikleri ifade edildi.