Arkas, filosuna 114 Renault Trucks Premium kattı

114 adet yeni Renault Trucks Premium Alliance 430 euro 5, Karsan'da düzenlenen törenle teslim edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Konteyner nakliyesinde Türkiye'nin önemli kuruluşlarından Arkas Holding bünyesindeki Arkas Ulaştırma, Karsan'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen 114 adet "Renault Trucks Premium Alliance 430 euro 5" satın aldı.

Karsan Otomotiv Genel Müdürü Murat Selek, Karsan'da düzenlenen araç teslim törende yaptığı konuşmada, Karsan'ın, Renault Trucks ile çok ciddi, kapsamlı ve uzun vadeli bir stratejik işbirliği içinde olduğunu, bu işbirliği çerçevesinde fabrikanın, Renault Trucks ile endüstriyel faaliyetlerde tam bir entegrasyon içinde ve Renault Trucks'un standartları dahilinde üretim yaptığını belirtti.

Selek, Renault Trucks Premium'ların bu tesislerde üstün kalite standartlarıyla titizlikle üretildiğini kaydederek, kalite seviyelerinin, Renault Trucks'un da tescil ve taktir ettiği şekilde en az Fransa'daki, hatta biraz daha üzerinde bir seviyede olduğunu, bunu gururla ve memnuniyetle söylediğini dile getirdi.

Yerli üretim olmasının getirdiği birtakım avantajlarını da beraberinde sunma fırsatlarının bulunduğunu anlatan Selek, Arkas Holding yetkililerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"Türkiye'de üretilen Avrupalı bir araç"

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien de Arkas Ulaştırma yetkililerinin, ayrıca sadece eski araçlarla  değil yeni jenerasyon araçlar arasında da Renault Trucks'un yakıt tüketiminde avantaj sağladığını kanıtlamalarını talep ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz de ana rakibimiz ile 4 bin kilometrenin üzerinde bir toplam mesafeyi kapsayan 10-12 etaptan oluşan bir testi beraber yapma ve sonuçlarını görme imkanı bulduk. Bu test de bize, ana rakibimizle aynı şartlarda yapılan bir karşılaştırma sonucunda 100 kilometrede 1,9 litre ortalama olarak daha düşük yakıt tüketimine sahip olduğumuzu gösterdi. Bu özelliğimiz bize, Arkas Grubunu da ikna etmemiz konusunda ciddi şekilde yardımcı oldu. Tabii ki ürünlerimiz ve markamıza olan perçinledi bu. Aynı zamanda şunu da vurgulamak istiyorum; 'Premium 430 Euro 5' Türkiye'de üretilen Avrupalı bir araçtır. Bu 114 aracın tamamının Karsan fabrikasında üretilmiş olmasından da gurur duyuyoruz."

"Rakipleriyle yarışa soktuk"

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da Renault ile kendilerinin 11 senelik birliktelikleri bulunduğunu anımsatarak, 1999'da 49 araç ile başladıklarını ve bu 114 adetlik son alımla 376 adet Renault kamyon sayısına ulaştıklarını, bunun da filonun yüzde 88'ini oluşturduğunu bildirdi.

İki yıl önce imalatı Avrupa'dan Türkiye'ye çekip, Karsan'a üretim yapılacağının açıklanmasıyla sevindiklerini ifade eden Arkas, şöyle konuştu:

"Hem Türkiye'de imalat olacak hem Karsan'da olacak hem Renault olacak hem de bize yakın olacak. O bakımdan tebrik etmiştik genel müdürü bu karardan dolayı. 'Biraz da iş yapalım' dedik. O bakımdan bunun üzerine ilk siparişimiz bu oldu. Geçen yıl zor bir seneydi ama, seneyi atlatır atlatmaz hemen siparişi verdik. Şimdi birinci sebep genel olarak Renault'dan mutlu olmamızdı. ikinci sebep Türkiye'de ve Karsan'da imal ediliyor olmasıydı. Üçüncüsü de yüzde 1,9'luk tasarruf, çok büyük bir para ediyor. Bu kamyonlar durmaz çünkü. Kilometreleri sayarsanız bir kamyonun ömründe çok büyük bir para tutar. İnanılmaz bir tasarruftur. Onu gözardı kimse edemez. Biz de edemedik. Bir de Renault'u severiz, ama seviyoruz diye illa Renault alacak değildik. Oturduk, rakipleriyle yarışa soktuk. Yarışı Renault'un kazandığına sevindik."

Arkas, limanlarla fabrikalar arasında konteyner taşıdıklarını, Türkiye'de geçen yıl 225 bin tane konteynerin nakliyesini gerçekleştirdiklerini kaydederek, bunun Türkiye'nin toplam konteyner trafiğinin 10'da birini oluşturduğunu belirtti.

Yeni araçların katılımıyla filolarının 8,8 olan yaş ortalamasının, 4 yıl genleşerek 4,8 yıla düştüğünü belirterek, bunun Türkiye çapında düşük bir ortalama olduğuna dikkati çekti.

Arkas, yatırımın tutarına ilişkin bir soru üzerine, "Aşağı yukarı 9 milyon avrodur bu arabaların tutarı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir