Arslan: Onlarca hizmeti tamamladık, daha fazlasını da başlattık

Bakan Arslan'dan 15 Temmuz mesajı: Onlarca hizmeti tamamladık, daha fazlasını da başlattık.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AHMET ARSLAN - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Başbakanımızın ve Hükümetimizin önderliğinde ülkemizin bulunduğu coğrafyada hak ettiği pastadan dünyadaki büyük pastadan, ticaret pastasından, taşıma pastasından hak ettiği payı alması adına dev projeler hayata geçirdik. Biz bu yatırımları yaptıkça, güçlenen ve büyüyen bir Türkiye’ye doğru adımlarımız atmış olduk. Ülkeniz büyüdükçe sözünüz dünyada daha çok geçerli hale geliyor. Bundan rahatsız olanlar var. İşte 15 Temmuz gecesi öncesinde dahi son yıllarda bu kadar çok Türkiye’ye saldırılması, Türk insanının huzurunun kaçırılmak istenmesi, Türkiye’nin büyümesinin önünde engel olunmak istenmesinin altında yatan sebep budur. 15 Temmuz’la birlikte yaşadığımız süreç ise işte bu hainlerin karşısında duran bir Cumhurbaşkanı ve Hükümeti alt etme; bu hükümete destek veren milletimizin canına kastetme amacıydı. Şayet bu darbe başarılı olsaydı, ülkemizdeki istisnasız herkes için 16 Temmuz’la birlikte bambaşka bir hayat başlayacaktı. Ancak ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme özgürlükçü ve demokratik bir ortamda mümkün olabilir. Türkiye’de demokrasinin askıya alındığı bütün süreçler, ekonominin, çalışanların ve emekçilerin, yani toplumun büyük bir kesiminin zarar görmesine neden olmuştur. Ancak 15 Temmuz Millet Dayanışması ile bu süreç engellenmiştir. Hatta milletimiz 16 Temmuz’dan sonra ülkesinin ekonomisine katkı sağlamak için elinden geleni yapmıştır.

Hükümetimiz de ülkemiz ekonomisinin bu süreçte de büyümesi, son 14 yılda yaşanan istikrarı kaybetmemesi için çalışmalarına hiç ara vermeden devam etmektedir. Her türlü yıpratma çabasına rağmen güçlü temellere dayanan ülkemizin ekonomik dengeleri bozulmamıştır. Buna karşın 15 Temmuz sonrasında ekonomimizi güçlendirecek tedbirler de alınmaya devam edilmiştir. Üreten, yatırım yapan, istihdam oluşturan ve ürettiğini satarak ülkenin refahına katkı yapan sektörlere öncelik verilmiştir. Bir yandan darbecilerle mücadele edilirken bir yandan da yüce Meclis çalışarak Türkiye’nin ekonomisiyle ilgili, geleceğiyle ilgili çok önemli kararlar almıştır.

Her zaman söylüyoruz; güven ve istikrar Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır. İşte bakanlığımız dünyanın her yerinde yaprak kımıldamazken ülkemizde dev projeleri birer-birer hayata geçirmiş, ülkemizde güven ve istikrarın bozulmasının önüne büyük bir set çekmiştir.

15 Temmuz sürecinden sonra sadece bir yılda birbirinden önemli onlarca eser hizmete girmiş, daha da fazlası başlatılmıştır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli hizmete girmiştir. İstanbul Yeni Havalimanı hava trafik kontrol kulesinin inşası başlamıştır, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı açılmıştır. Avrupa’nın birinci, dünyanın ikinci en uzun tüneli olacak Ovit Tüneli’nde delme işlemleri tamamlanmıştır. Karadeniz’in ticaret merkezi olacak Filyos Limanı’nın temeli atılmıştır. Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli hizmete verilmiştir. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin derin sondaj çalışmaları başlamıştır. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temeli atılmıştır. Çukurova Havalimanı’nın inşası başlamıştır. Bakü-Tifl is-Kars Demiryolu Projesi’nde Türkiye tarafında inşa çalışmalarımız tamamlanma aşamasına gelmiş, bu dev projenin önemli bir tamamlayıcısı olacak Kars Lojistik Merkezi’nin temeli atılmıştır. Her fırsatta söylüyoruz; 2023 hedefl erine ulaşacağız. Çünkü 2023 yılı için belirlediğimiz hedefl eri ve bu hedefl erin gerçekleşmesinin Türkiye’yi yeni bir döneme taşıyacağına inanıyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir