Artık La Liga'da oynayacak

Arda Turan Atletico Madrid'e transfer oldu. Arda, Atletico Madrid'den yıllık 2.5 milyon Euro ücret alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, takım kaptanı Arda Turan'ın transferi konusunda Atletico Madrid'le anlaştıklarını açıkladı.

Ali Dürüst, Les Ottaman Otel'de kulüp başkanı Ünal Aysal, yönetici Ali Gürsoy, Atletico Madrid CEO'su Miguel Angel Gil ve Arda'nın menajeri Ahmet Bulut'un katılımıyla gerçekleştirilen görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"Arda'nın transferi için iki kulüp anlaştık" diyen Dürüst, "Esas olan Arda'nın tercihiydi. Biz kulüp olarak her türlü fedakarlığı yaptık. Kendisi ise bu tecrübeyi yaşamak istediğini söyledi. Arda hayatına orada devam edecek" diye konuştu.

Arda'nın İspanya'ya gitmesinin kesinlikle parasal bir durumdan kaynaklanmadığının altını çizen Dürüst, "Arda özellikle bu tecrübeyi yaşamak istiyor. Bu parasal bir olay değil. Yurt dışında devam etmek istiyor. Başka alanlarda başarıya yelken açmak istiyor. Oyuncu tercihini bu şekilde kullandı ve açık kalplilikle bize söyledi. Hocamız ve biz kalmasını çok istiyorduk. Onun tercihi önemlidir" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın kasasına 12 milyon euro girecek

Öte yandan, Galatasaray Kulübü, Arda Turan'ın bonservis bedeli olarak 12 milyon Euro alacak.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na Arda Turan'ın transferiyle ilgili gönderilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcumuz Arda Turan'ın Club Atletico de Madrid'e transferi konusunda mutabakata varılmıştır. Taraflar, Club Atletico de Madrid'in bu transfer karşılığında Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'ye 12 milyon Euro tutarında transfer bedeli ve 1 milyon Euro tutarında bonus ödemesi yapması ve Arda Turan'ın bir Türk kulübüne transferi halinde Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'ye öncelikli alım hakkı tanınması konusunda anlaşmışlardır."

16 Ağustos'ta tanıtılacak

İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü de resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Arda Turan'ın transferini taraftarlarına duyurdu. Açıklamada, "Türk milli takım futbolcusu, kırmızı-beyazlılarla 4 yıllık sözleşme imzalayacak. Osmanlı takımının kaptanı ve Türk futbolunun en büyük referanslarından biri olan Arda, gelecek perşembe günü basın toplantısı düzenleyerek taraftarına veda edecek ve akşam saatlerinde Madrid'e hareket edecek" denildi.

Arda'nın cuma sabahı doktor kontrolünden geçeceği ve 16 Ağustos'ta da Atletico Madrid'in yeni transferi olarak tanıtılacağı bildirildi. 

Erik Gerets'in dikkatini çekmişti

Arda Turan, sarı-kırmızılı ekipte geçirdiği 12 yılın ardından İspanya'ya transfer oldu.

Sarı-kırmızılı ekibin alt yapısına Altıntepsi Makelspor'dan henüz 12 yaşında transfer edilen Arda Turan, 2000 yılında girdiği Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yıldızını giderek parlatarak A takım kaptanlığına kadar yükselmeyi başardı.

A takıma ilk kez 2004-2005 sezonunda yükselen ve 2005-2006 sezonunun ikinci yarısını ise Manisaspor'da kiralık olarak geçiren Arda, burada ortaya koyduğu başarılı performansla teknik direktör Erik Gerets'in dikkatini çekmeyi başardı.

Yıldız futbolcu 2006-2007 sezonundan itibaren Galatasaray'ın vazgeçilmez isimlerinden biri olurken, özellikle bu sezonun başında Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımıyla İstanbul'da yapılan maçta 2 gol atıp, 1 de asist yapmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir