Artvin'e giriş çıkışlar yasaklandı

Cerattepe'de yapılması planlanan maden çalışması gerginliği sürüyor. Valilik, kente giriş çıkışları yasakladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Artvin'in Cerattepe bölgesinde yapılmak istenen maden kazısı bölge halkının tepkisine neden olmuş ve bölgede protestolar düzenlenmişti. Bugün de bölge halkına destek vermek için Artvin'e ulaşmaya çalışan çevreciler polis barikatıyla karşılaştı.

Nazlıaka: Yasalara aykırı

Bugün maden protestosuna destek vermek için bölgeye gelen grupların önü Cankurtaran Mevkii'nde polis ve asker tarafından kesildi. Geçmelerine izin verilmeyen grubun polislerle yaptığı görüşmeden sonuç çıkmadı. Bunun üzerine bir grup, polis ve asker barikatını aşmaya çalıştı. Bu sırada polis ve askerlerle çevreci gruplar arasında arbede çıktı. Polis kalabalığa biber gazı ve copla müdahale etti. Bu sırada yoğun tipi ve rüzgar nedeniyle maske takmayan çok sayıda polis de biber gazından etkilendi. Müdahale ardından çekilen grubun bölgedeki gergin bekleyişi sürüyor. TEMA Vakfı yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup adına kısa açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yolun kapatılmasının yasalara aykırı olduğunu belirterek tepkisini dile getirdi.

dha-b61e5cbbeedd90cadf1f9d700686be33-3-t.jpg

Kente giriş çıkış yasaklandı

Artvin Valiliği, kente giriş ve çıkışlara yasak getirdi. Rize ve Erzurum yönünden kentte gelmek isteyen kişiler araçlarla yolda kaldı, uzun konvoylar oluştu. Cankurtaran mevkiinde cenaze aracı ile yolda kalan bir grup da, askerlerin izin vermesi sonrasında yollarına devam etti.