Askerlik süresi 6 aya indirilsin

CHP Milletvekili Korutürk, askerlik süresinin ilk olarak 9 aya, daha sonra ise 6 aya indirilmesini gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, "Halkına güven veren, dışa karşı ise caydırıcılığa sahip, daha küçük, daha çevik ve güçlü bir TSK için gereken düzenleme yapılmalıdır" dedi.
Korutürk, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bedelli askerlik ile askerlik sürelerinin kısaltılması ve profesyonel ordu konusunda açıklamalarda bulundu.
Askerliğin barış zamanında eğitimle sınırlandırılması gerektiğini ifade eden Korutürk, bu kapsamda Jandarma Teşkilatı içinde zorunlu askerlik görevini yapan gençlerin kullanılmasına son verilmesinin önemli bir adım olacağını söyledi. Korutürk, sözlerine şöyle devam etti:
"Buna bağlı olarak, askerlik süresi ilk aşamada 15 aydan 9 aya indirilmelidir. TSK'da gerçekleştirilecek yeni kuvvet yapısı ve yükümlülerin askerlik hizmetini sadece eğitimle sınırlandırılması tamamlandığında, bu süre 6 aya kadar çekilebilir. Askerlik yaşı isteğe bağlı olmak şartı ile 18'e indirilmeli; 18-20 yaşları arasında isteyen gençlerin erken çağda askerlik yükümlülüklerini tamamlamaları, askerlik hizmetlerinin son aylarında yoğun meslek edindirme kursları ile de desteklenerek daha donanımlı şekilde hayata hazırlanmaları sağlanmalıdır."
Gençlerin askerlik süresince SGK aidatlarının devlet tarafından karşılanmasını da öneren Korutürk, bedelli askerlik konusunda Hükümetle mutabık olmadıklarını ancak bu haktan faydalanacak kitleyi de rahatsız etmeyi düşünmediklerini bildirdi. 
Boşanan kadın evlenmek için 300 gün beklemesin
Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'da boşanan kadının 300 gün geçmedikte yeniden evlenemeyeceğine ilişkin düzenlemenin kaldırılması için kanun teklifi verdi.
Teklifle, hamile olmadığına dair doktor raporundan sonra kadının boşanabilmesine ilişkin hüküm de kaldırılıyor. Böylece kadınlar, bu rapora ihtiyaç duymadan ve 300 gün beklemeden yeniden evlenebilmesinin önü açılıyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir