Asyalı dev, Türkiye'de fırsat kolluyor

Değirmencilik devi İnterflour, Türkiye’de satın alma fırsatları kolluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Günlük 7 bin tonu aşan buğday unu üretimi kapasitesiyle Güneydoğu Asya’nın en büyük değirmencilerinden biri olan Interflour’un Grup CEO’su ve Genel Müdürü Greg Harvey, Türkiye’de satın alma fırsatları kolladıklarını söyledi.

Harvey, son 10 yılda farklı ülkelerden değirmen alımlarıyla iki kat büyüyen şirketin, Vietnam ve Endonezya gibi mevcut pazarlardaki kapasitelerini genişletmenin yanı sıra yeni pazarlara geçiş yaptıklarını da anlattı. Bünyesinde bin 500 kişiyi istihdam eden 10 un değirmeni, bir malt tesisi ve bir de liman tesisi bulunan Interflour Grup’un CEO’su Greg Harvey, “Interflour Grup 2005 yılında Endonezya, Malezya ve Vietnam’daki 5 un değirmeninin satın alınmasıyla kuruldu. Son 12 yıldır Güneydoğu Asya ve Türkiye’deki alanını ikiye katlayacak şekilde değirmenler satın aldık ve inşa ettik. Endonezya, Vietnam ve Malezya’daki 5 değirmene Filipinler ve Türkiye’nin de eklenmesiyle bu ülkelerde şu an faaliyet göstermekte olan 10 un değirmeniyle son on yılda iki kat büyüdük” dedi.

Son 5 yıllık sürede Türkiye’de beklentilerinin karşılığını aldıklarını anlatan Harvey, “Interflour Grup bağlı Türkiye’deki yan kuruluşumuz Intermil Un, Ankara’da günde 540 ton kapasiteli bir un değirmeni işletiyor. Aynı zamanda İstanbul’da da Türkiye genelinde müşterilerimize hizmet vermemize katkıda bulunan bir satış ofisimiz bulunuyor. “Türkiye’deki işlerimiz oldukça istikrarlı. Interflour büyümek için her zaman satın alma fırsatları arıyor. Zamanla sektördeki meslektaşlarımızdan bazılarının ayrılacağına ve muhtemel satın almalara odaklanmak isteyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.