ATAK'ın kilosu 10 bin lira!

ATAK helikopterinin haziran ayının ilk yarısında teslim töreni gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dünyanın en ileri teknolojisiyle yaptıkları ATAK helikopteri teslim töreninin haziranın ilk yarısında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Sivaslı Sanayici ve İş adamları Grubu Derneği Olağan Genel Kurulu'nda, Türkiye'nin geçmişe kıyasla çok büyük değişimler yaşadığını, gelir dağılımında geçmişe oranla önemli düzelme olduğunu belirten Bakan Yılmaz, 2002'de en yoksul yüzde 20'lik dilim milli gelirden yüzde 5,3 pay alırken, 2012 sonunda bu payın yüzde 6,5'e yükseldiğini anlattı.

Yılmaz, "En üst yüzde 20'lik kesimse milli gelirden yüzde 50,1 pay alırken, şimdi yüzde 45 alıyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) diyor ki 'Dünyada gelir dağılımı en iyi düzelen ülkelerin başında Türkiye geliyor' OECD, 2035 yılına kadar gelir dağılımında en iyi ülkelerden birinin Türkiye olacağını da söylüyor. Bunu yapar mıyız? Yaparız" dedi.

En ileri teknolojiyle üretilen ATAK helikopterinin teslim töreninin, haziran ayının ilk yarısında yapılacağını aktaran Yılmaz, Türkiye'nin diğer ülkelere nazaran ucuz ürünler ihraç ettiği ancak, 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için yüksek katma değerli, bilgiye dayalı üretim gerektiğini belirterek, "Normal ihracat yaparsak 1.5 dolar, ATAK helikopterini satarsak kilogramı 5 bin dolar (10 bin lira), Göktürk-2 uydusunu satarsak kilogramı 200 bin dolar. Yani, Savunma Sanaii'nin önemli bir yeri olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.

Türk ordusunun ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son 200 yıllık dönemde hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu ifade eden Yılmaz, "Güçlü olursanız farklılıklarınız tehdit olmaktan çıkar, zenginlik olarak döner. Ancak bunun için de birlik ve beraberliklerimizi devam ettirmemiz lazım" dedi.

"İş dünyamız modern altyapıya sahip bu merkezi kullanabilecek"

Sivaslı Sanayici ve İş adamları Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ise İstanbul Sancaktepe'de bir Kültür Merkezi kuracaklarını belirterek, Sivaslı sanayiciler olarak yeni dönemde de önemli yatırımlara devam edeceklerini, kısa süre içinde İstanbul'da Sivaslı İş adamları Derneği Kültür Merkezi kuracaklarını açıkladı.

Gülle, "Genel Kurulumuzun güzelliği, tam bir dostluk meclisi olmasından kaynaklanıyor. İş adamları olarak hiçbir önyargı gütmeden bir araya gelip konuşuyor ve yeni birliktelikler yaratıyoruz. Bu gücü kullanarak, diğer dernekler ile aramızdaki mesafeyi kapatmalıyız. Sivas'ın yeni jenerasyonu daha başarılı ve donanımlı. Onların bilgisi ve karizması ile derneğimiz çok daha büyük başarılar elde edecek" dedi.

Genel Kurul, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivaslı Sanayici ve İş adamları Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ile çok sayıda Sivaslı iş adamının katılımı ile gerçekleşti. Sivaslı Sanayici ve İş adamları Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Genel Kurula tek adayla giderek üçüncü kez başkanlığa seçildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir