Atalay: İkinci biri yok

İçişleri Bakanı Atalay, Taksim'de meydana gelen bombalı eylemle ilgili İstanbul Valisi Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın'dan brifing aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Taksim'de meydana gelen bombalı eylemle ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dan brifing aldı. Çıkışta yaptığı açıklamada tespitlerin devam ettiğini belirterek, "İkinci bir şahıs yok. Hedef polisti" dedi. Konuya ilişkin açıklama yapan Atalay şöyle konuştu:

"Taksim’de meydana gelen eylemle ilgili brifing aldım. Terör ve istihbaratla ilgili sorumlu arkadaşlarımız olayın bütün boyutlarıyla anlattılar. Kendi aramızda da tekrar baştan sona, önümüzdeki bütün bilgilerle analizler yaptık.

Yaralılarımızla ilgili şükür çok önemli, çok kalıcı hayati bir risk yok. Özellikle sivillerin yaraları daha hafif. Dört polisimizle ilgili belki biraz daha tedavilerinin devam etmesi gerekiyor. İkisinin göz, birisinin mide, birisinin bacağıyla ilgili. Birisinde gözle ilgili bir durum var. Hepimize geçmiş olsun diyorum."

"Tedbirli olmamız gerekiyor"

Atalay, saldırganın kimlik bilgileri ve örgüt bağlantısına ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, "Sizin merak ettiğiniz, olayla ilgili kimlik örgüt vesaire. O konuda size çok ileri bir açıklama yapamıyorum, yapmayacağım" diyerek şunları söyledi:

"Elimizde veriler var, çalışmalar var. Olay yeri inceleme, aydınlatma ekibi çok iyi çalıştılar. Bu konuda tedbir göstereceğiz bu konuda. Tedbirli olmamız gerekiyor. Acele açıklama yapmamamız gerekiyor. İyice emin olduktan sonra o konuda da açıklama yapılacak.

Eylemci, ikinci bir kişinin varlığı burada söz konusu değil. Bizim sistemimizde, olay aydınlatmada, olay yeri incelemede biz çok hassas çalıştık. Biz ince ince bütün noktalar tespit edildi. Şu anda gözaltında kimse bulunmuyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir