Atlas Halı, nano teknoloji ürünü halı ile yüzde 350 büyüdü

Kendi kendini temizleyen nano halıları ile halı sektöründe önemli bir buluş gerçekleştiren Atlas Halı, yeni ürününü “Atlas Halı’nın Aile Buluşması”yla bayilerine tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul’da Yeşilköy Wow Otel’de gerçekleşen toplantıda konuşan Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, “Atlas Halı’nın dünyada bir ilk olan nano halıyı pazara sunduk. Bir yıl geçmeden yüzde 350’lik rekor büyüme gerçekleştirdik. 20 - 40 bayimiz vardı. 100 bayiye ulaşmamız bile zor görünüyordu ama 350’ye ulaştık. Bu yılı 500 bayi ile tamamlayacağız” dedi. Meriç Bebitoğlu, nano halılar ile daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını, dünyada benzeri olmayan nano halı ile satış grafiğini daha da yükselteceklerini söyledi.

Tezgah yatırımları devam ediyor

Halı sektöründe 47 yıllık köklü geçmişe sahip Atlas Halı’nın yeni ürününün kendi kendini temizleyebilen, leke barındırmayan, yüzeyindeki organik kirlerin ışık altında parçalanıp yok olmasını sağlayan nano teknolojisiyle üretildiğini anlatan Bebitoğlu, “Ambalajlarımızı geliştiriyoruz. Yeni yatırımlarımız var. Tezgah yatırımlarımız devam ediyor. Bu yıl için hedeflerimiz tutarsa, 2012’ye göre 7 kat büyümüş olacağız. Nano halıların üretimi için dünyada bu teknolojiyi çalışan firma aradık. Bize sonunda 6 firma adı geldi. Bunlardan biri Türk firmasıydı. Onlarla çalıştık” diye konuştu.

Toplantıya Naksan Holding Yönetim Kurulu üyesi Taner Nakıboğlu’nun yanı sıra Atlas Halı Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Dağcı, Naksan Holding Genel Müdürü Murat Zar ile Naksan Holding Finans Koordinatörü Ufuk Çolpan da katıldı. Taner Nakıboğlu, “Heyecanlı bir başlangıç yaptık. Hızla büyüyoruz. Önümüzdeki yıllara ümitle bakıyorum” dedi.

Nilüfer çiçeğinden esinlenerek üretildi

Nano halı ile ilgili olarak sunulan bilgi notunda, ürünün tamamen Türk mühendislerce suyun üzerinde yaşamasına rağmen su iticilik özelliğine sahip nilüfer çiçeğinden esinlenerek yaratıldığı, özelliklerinin Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nin (UNAM) “Kolay Temizlenebilirlik, Işık Etkisi ile Kendi Kendine Temizlenme Testleri ve Raporu” ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Gıda Migrasyon Testi” ile de onaylandığı belirtiliyor.