ATO Başkanvekili Mustafa Deryal’e saldırı

ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal'in 35-40 kişilik bir grup tarafından darp edildiğini söyledi. Baran, düzenlediği basın toplantısında, ATO binası önünde üzüntü verici bir saldırı gerçekleştiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA(DÜNYA) Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Mustafa Deryal’e ATO’ya gelen bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Saldırının ardından bir basın açıklaması yapan ATO Başkanı Gürsel Baran, Başkanvekili Mustafa Deryal’in Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı Nuri Gürgülü’ye gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında fuaye alanında 35- 40 kişilik bir grup tarafından darp edildiğini belirtti.

ATO Başkanı Baran , “Olay, sevk edilen emniyet güçleri tarafından biber gazı kullanılarak dağıtıldı. Yaralanan Başkan Yardımcımız sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından TOBB ETÜ hastanesine kaldırıldı. Mustafa Deryal’e yapılan saldırı aynı zamanda Ankara Ticaret Odasına yapılmış bir saldırıdır, 14 Nisan da yapılacak olan meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimlerini provoke etmek için yapılmıştır. Görev başında bir devlet memuruna saldırı kabul edilemez” dedi.

Baran, “Seçimlere siyasi kimlikler üzerinden müdahaleyi doğru bulmuyoruz. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Hayatında bir karıncayı dahi incitmemiş 62 yaşındaki bir arkadaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Er meydanı sandıktır. Bunun için tüm üyelerimizi seçimlere katılmaya ve kendini en iyi şekilde temsil edecek üyeleri seçmeye davet ediyorum. Olayla ilgili adli süreç başlamıştır Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu saldırıyı soruşturmaktadır. Bu olaya karışan yönlendiren üyelerimizin olması durumda oda olarak yasa ve yönetmelikten kaynaklan bütün yetkileri kullanacağız” dedi.

Bir gazetecinin saldırıları MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve beraberindekilerin gerçekleştirdiği iddialarına ilişkin sorusu üzerine Baran, “Bununla ilgili iddialar var adliye yargıya taşındı. Şuan itibariyle bilmiyoruz. Yakalanmadılar. Kamera kayıtları var ilgileniyoruz” cevabını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir