Avea, FCB'nın "İş Ortağı" oldu

İş ortaklığı çerçevesinde Avealılar, FCB markalı ürünlere, FCB mobil içeriklerine, FCB'ye özel tarifelere ve diğer GSM hizmetlerine ulaşabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARSELONA - Avea, dünyanın en iyi futbol kulüplerinden FC Barcelona'nın (FCB) 2012-2013 sezonu sonuna kadar "Türkiye Resmi Telekomünikasyon İş Ortağı" oldu.

İş ortaklığı çerçevesinde Avealılar, FCB markalı ürünlere, FCB mobil içeriklerine, FCB'ye özel tarifelere ve diğer GSM hizmetlerine ulaşabilecek. Ayrıca Avea müşterileri, FCB'nin Camp Nou Standyumu'nda oynayacağı maçlara hediye bilet ve takım imzalı forma kazanma şansı yakalayacak.

Avea, aynı zamanda FC Barcelona işbirliği kapsamında yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. "FCB Avea Camp-Türkiye'nin Minikleri, Dünyanın Yıldızları" projesi kapsamında Türkiye Okul Sporları Federasyonu ve bağlı bulunduğu kurum olan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü olmak üzere Türkiye'nin önde gelen spor kulüplerinin de desteğiyle Türkiye'den seçilecek ilköğretim çağındaki çocuklar, FC Barcelona tesislerinde Barcelona altyapı antrenörlerinden eğitim alma imkanı bulacak.

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, iş ortaklığının tanıtımı dolayısıyla FC Barcelona'nın Camp Nou Stadyumu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, spor dünyasına ayrılan yıllık kaynağın 250 milyar dolar olduğunu, spor yapan ve izleyenlerin oluşturduğu endüstrinin ise 500 milyar doları bulduğunu ifade ederek, bugün dünya nüfusunun yüzde 70'inin sporla ilgilendiğini anlattı.

Akdemir, geçen yıl 45 milyar doları bulan spor alanındaki global sponsorluk pazarının 2012'de 60 milyar dolara çıkmasının beklendiğini kaydederek, bugün global sponsorluk anlaşmalarının yüzde 88'ini sporun oluşturduğunu, sponsorluk anlaşması sayısına göre bakıldığında ise telekomünikasyon sektörünün 5. sırada yer aldığını söyledi.

Avea'nın da Türkiye'deki spor yatırımlarıyla Türk futbolunun gelişimine ve marka değerine katkıda bulunduğunu dile getiren Akdemir, "Sağladığımız destekle kulüplerimize önemli oranda kaynak yaratıyoruz. Bugün Avea'nın reklam bütçesi içerisinde futbolun payı yüzde 15" dedi.

9 yıl önce Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a aynı anda sponsor olarak bir ilke imza attıklarını belirten Akdemir, Avea olarak bugün Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımının ana sponsoru, Galatasaray Spor Kulübü futbol takımı ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü futbol takımının da sponsoru olduklarını anımsattı.

"İş modelinin sınırlarını Türkiye dışına taşıyoruz"

Erkan Akdemir, Avea olarak Türkiye telekomünikasyon sektöründe yine bir ilke imza attıklarını, köklü geçmişi ve başarılarıyla bugün dünyanın en iyi futbol takımı olarak kabul edilen FC Barcelona'nın "Türkiye Resmi Telekomünikasyon İş Ortağı" olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirirken, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki futbol kulüpleriyle başlattığımız iş modelinin sınırlarını Türkiye dışına taşıyoruz. FC Barcelona'ya özel tarife ve diğer GSM hizmetlerini müşterilerimize sunuyoruz. Türkiye'deki futbol kulüpleriyle KartalCell, FenerCell, GSMobile ve TrabzonCell markaları altında başlattığımız iş modelinin sınırlarını Türkiye dışına da taşıyarak FC Barcelona ile de Barcelona'ya özel tarife ve diğer GSM hizmetlerini müşterilerimize sunuyor olacağız."

Akdemir, bir soru üzerine, bu tür işbirlikleri için başka takımlarla da görüşmeleri olduğunu bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir