Avea ve Garanti'nin NFC projesine ödül

NFC projesi Telecoms World Konferansı'nda, "En İyi Yeni Ürün" dalında ödüllendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea ve Garanti Ödeme Sistemleri'nin ortak projesi Yakın Saha İletişimi (NFC), ödüle layık görüldü.

Avea açıklamasına göre ortak proje "NFC", her yıl tüm dünyadan operatör temsilcileri, bakanlar, devlet yetkilileri ve uzmanlardan oluşan 100'den fazla konuşmacının katıldığı Telecoms World Konferansı'nda, "En İyi Yeni Ürün" dalında ödüllendirildi.

Avea ve Garanti'nin ortak projesi olan NFC ile müşteriler, alacakları yeni SIM kartlar ile cep telefonlarını değiştirmeden, cep telefonlarıyla temassız ödeme terminallerinin bulunduğu Türkiye'de ve dünyadaki binlerce noktada hızlı ve kolayca ödeme yapabilecek, ödeme çözümlerinin sunduğu kolaylıklardan faydalanabilecek.

Bu teknoloji ayrıca toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek, bina girişleri, stadyumlar, içecek ve yiyecek otomatları gibi birçok yerde geçerli olacak.

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Avea'nın "Teknoloji hayal gücünün emrinde" diyerek çıktığı yolda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Bu anlamda dünyanın telekomünikasyon alanındaki en önemli etkinlikleri arasında yer alan Telecoms World Konferansı'nda böyle prestijli bir ödülün sahibi oldukları için gurur duyduklarını ifade eden Akdemir, bu ödülün aldıkları diğer ödüller gibi inovatif çözümler geliştirme vizyonları için itici bir güç olacağını, önümüzdeki dönemde de Türkiye ve dünya için ilk olan projelere imza atmaya devam edeceklerini bildirdi.

Son beş yılda araştırma ve geliştirme faaliyetleri için 65 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Akdemir, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda gelirlerine oranla Ar-Ge'ye en çok yatırım yapan markalar arasında dünyadaki lider teknoloji şirketler seviyesine ulaştık. Avea olarak Finans ve Telekom sektörlerinin yakınsamasına odaklı teknolojilere de yatırım yapıyoruz.

 Mobil ödemeler konusunda Türkiye'de ve dünyada ilk olan inovatif çalışmaları hayata geçirdik. Garanti Ödeme Sistemleri ile birlikte sadece Türkiye için değil, dünya için de bir ilk olan NFC projesine imza attık.

Bu projemizle mobil telefonun kredi kartı yerine geçtiği yenilikçi bir format yarattık. Artık müşterilerimiz, cihazlarını değiştirmeden ödeme aracı hatta uzun vadede bilet, giriş kartı gibi kullanabilecek. Yakın zamanda NFC projesi gibi yaşamı mobil hayata entegre eden projelerimizi açıklamaya devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir