Avea'dan bir ilk daha

Avealılar, TL yükleme işlemlerini yiyecek içecek otomatlarından yapabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea aboneleri, yiyecek içecek otomatları üzerinden Avea Mobil Ödeme servisi ile ürün satın almanın yanı sıra TL yükleme işlemlerini de gerçekleştirebilecek.

Avea'ın yazılı açıklamasına göre, otomatlar üzerinden Avea Mobil Ödeme servisi ile alışveriş yapabilmek için ürünün alınacağı otomatın kodu, kısa mesajla ilgili servis numarasına gönderildikten sonra ürün seçimi yapılarak alışveriş tamamlanacak.

Avea müşterileri ayrıca, Yakın Alan İletişimi Teknolojisini (NFC–Near Field Communication) de destekleyen yeni otomatlardan, bu teknolojiyle uyumlu cep telefonu satın alma gereksinimini ortadan kaldıran yeni SIM kartlar ile ödeme yapabilecek.

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, artık farklı sektörlerin bir araya gelerek, güç birliği yaptığını, Avea'nın da finans ve telekom sektörlerinin yakınsamasına odaklı teknolojilere yatırım yaptığını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda "Türkiye ve dünyada ilk kez", NFC'yi tüm cep telefonlarında hayata geçirdiklerini kaydeden Kaplan, "Şimdi de Türkiye'de bir 'ilk'e daha imza atıyoruz. Türkiye'de ilk defa Avea müşterileri yiyecek içecek otomatları üzerinden TL yükleme işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Ayrıca otomatlar üzerinden Avea Mobil Ödeme servisi ile alışveriş yapabilecekler" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir