AVM yerine müze de yapılabilir

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olayları sonraı yaptığı açıklamada Topçu Kışlası'nı inşa edeceklerini ancak AVM yerine şehir müzesi yapılabileceği söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 gündür Taksim'de eylemlere neden olan Topçu Kışlası projesini yapacaklarını söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde konuşan Erdoğan Gezi Parkı olaylarıyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Polisin biber gazı kullanımında hatalar yaptığını kabul eden Erdoğan, İçişleri Bakanlığı gerekli soruşturmayı başlattı diye konuştu.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

Hukuksuzca demokrasi dışı eylemi yapma hakkınız yok. Esnafı rahatsız etmeye, işgal eylemi yapamya hakkınz yok.Muhalefetin illegal örgütlerle birlikte bu ortamları nasıl tahrik ettiğini defalarca gördük.
Millete sesleniyorum, oynanan oyunu görün. bir kaç gündür Taksim'de eylem yapılıyor. Gerekçe ne, ağaçlar kesiliyor, burada avm olacak..
Bakın değerli arkadaşlar, ekranları başında izleyenler taksimdeki çalışmanın Topçu Kışlası ile alakası yok. Biz Topçu Kışlasını yapacağız. Kışla projesi gökten zembille inmedi. Orada CHP'nin yıktığı bir Kışla vardı.

AVM yerine müze de olabilir

Topçu Kışlası meydana zenginlik katacak. Kışlaya mimar odaları, sivil örgütler sahip çıkmalıdır. Olay sökülen 5-6 ağaç meselesi değil, ideolojiktir. Nedir bu ideoloji? Acaba biz büyükşehir belediyesini alabilir miyiz. Muhalefet polisini çek diyor. Polis orda dün de vardı bugün de var yarın da olacak. Taksim Meydanı aşırı uçların cirit attığı bir yer. Polisin orada yaptığı görev aşırılıkların önüne geçmek.

Topçu Kışlası'nın altı AVM yapılabilir şehir müzesi olabilir, kesin bir karar yok. İstiklal Caddesi'nden gelip burada alışveriş yapabilirsiniz.

Erdoğan Topçu Kışlası'na yapılacak AVM konusunda kesin bir karar yok demesine rağmen 29 Nisan tarihinde yaptığı konuşmada, inşa edilecek Topçu Kışlası'nın AVM ve rezidans olarak hizmet vereceğini açıklamıştı.

Parkın yanında dükkanlar var, halıcılar var bunlara neden karşı çıkmıyorsunuz. Burada bir biz şehir müzesi de yapabiliriz. Divan oteli tarafı şehir müzesi olabilir. Bunlar henüz kesinleşmiş değil. Bizim İstanbul'da ciddi manada otele ihtiyacımız var. Rezidans da aynı şekilde.

Bu eylemler derhal sona erdirilmeli. Ben bunu eylemcilerden rica ediyorum. Orada mağaza sahibi olan bir insan bu tablodan memnu olabilir mi? Böyle yürüyüşleri gören müşteri o dükkanlara gelmez.

Biber gazı kullanımında yanlış yapıldı

Güvenlik güçlerimizin özellikle biber gazı kullanımında hataları var ama şu gerçeği de görelim biber gazı gerektiğinde dünyanın her yerinde kullanılır.

AKM yıkılmalı

AKM'yi yıkıp oraya gurur duyabileceğimiz bir opera binasını yandaki ve arkadaki boşluğu ilave ederek yapmalıyız.

Bu konularda ilginizi çekebilir