Avrupa'nın en yüksek binasının müteahhitliğini yapacak

Arma- Elektropanç şirketi Moskova'da inşaa edilen 432 metrekarelik binanın teknik müteahhitliğini yapmak üzere sözleşme imzalayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Arma–Elektropanç Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızılhan, teknik müteahhitlik hizmeti olarak yakın zamanda Moskova'da 432 metrelik, Avrupa'nın yapılmakta olan en yüksek binasına ilişkin sözleşme imzalayacaklarını belirtti.

Kızılhan, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, teknik müteahhitlik hizmeti veren bir firma olduklarını söyledi.

Avrupa'da 381 metre uzunluğundaki Mercury City Tower'da bir monitör üzerinden 45 bin noktanın otomasyon kontrolünü yapacaklarını ifade eden Kızılhan, firmanın Moskova'da 81 katlı ve Avrupa'nın tamamlanmış en yüksek binası olan Capital City kompleksi ile yine Avrupa'nın en yüksek 5. binası St. Petersburg Tower'i geçen yıl teslim ettiğini anlattı.

Kızılhan, "Yakın bir tarihte yine Moskova'da bir kontrat yapacağız. O binanın yüksekliği 432 metre olacak. Bu Avrupa'nın yapılmakta olan en yüksek binası olacak. Önümüzdeki hafta sözleşmeyi imzalamış olacağız. Proje büyüklüğü 700-800 milyon dolar. Türkiye'nin de yükseklik olarak ilk 20 binası içindeki 8-9 binanın teknik müteahhitliğini biz yaptık" dedi.

7 milyon metrekare iş tamamladı

AE Arma–Elektropanç Üst Yöneticisi (CEO) Murat Karakartal da Arma Müh. San. ve Tic. A.Ş. ile Elektropanç San. ve Tic. Ltd. Şti'nin, 2001 yılında birleşme kararı alması sonucunda doğan AE Arma-Elektropanç A.Ş'nin, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında gerçekleştirilen pek çok önemli projede teknik müteahhit olarak yer aldığını anlattı.

AE Arma–Elektropanç'ın Türkiye dışında Dubai, Rusya Federasyonu ve Katar'da lokal firmaları bulunduğunu ifade eden Karakartal, tamamlanan işlerin toplam 7 milyon metrekare, son 4 ayda değişik ülkelerdeki projelere verilen değerin ise 3,7 milyar dolar olduğunu belirtti.

Karakartal, "Bin 200 kişinin üzerinde işgücü istihdam ediyoruz. 2011 sonunda hedeflenen kontrat değerimiz 1 milyar, gelecek 5 yılda da 3 milyar dolar" dedi.

Kazakistan, Irak, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve ne olursa olsun Libya'nın Türk müteahhitleri ve kendileri için potansiyel pazar olduğuna işaret eden Karakartal, o pazarların inşaat sektörlerinin büyüme potansiyelinin çok fazla olduğuna dikkati çekti.

Karakartal, "Türkiye'de güçlü varlığımızı ve Kuzey Afrika, Ortadoğu ve CIS ülkelerine odaklanmayı sürdüreceğiz. 2010 yılında 71,1 milyon dolar olan ciromuzu, bu yıl 231 milyon dolara, 2015 yılında da 835 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir