Axa Sigorta, İngiltere'deki hayat sigortası birimini satıyor

Birimini, Clive Cowdery's Resolution'a 4,1 milyar dolara satacak olan Axa Sigorta'nın 2200 çalışanı da transfer olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Avrupa'nın ikinci büyük sigorta şirketi olan Axa, İngiltere'deki hayat sigortası birimini Clive Cowdery's Resolution'a satıyor.

İngiltere'deki hayat sigortası birimini 2,75 milyar sterline satma konusunda anlaşan Axa Sigorta, gelişmiş olan ülkelerdeki yatırımlarını azaltarak hızlı gelişen Asya ülkelerine girmeyi hedefliyor.

Axa Sigorta İcra Kurulu Başkanı Henri de Castries, "İngiltere'de varlık yönetimi işine odaklanacağız. Zaten önde gelen firmalar arasında olduğumuzdan hızlı büyümeye devam etmeyi planlıyoruz." dedi.

Clive Cowdery's Resolution, Axa Sigorta'ya 2,25 milyar sterlinini (3,35 milyar dolar) nakit, kalan 500 (750 milyon dolar) milyon sterliniyse hisse olarak verecek.

2200 çalışan da şirkete dahil olacak

Üçüncü çeyrekte satışı tamamlamayı hedefleyen Axa'nın 2.200 çalışanı da Resolution'a geçecek. Ancak anlaşmanın Resolution hissedarları tarafından onaylanması gerekiyor.

Axa Sigorta, İngiltere'deki hayat sigortası ve kurtarılmış operasyonlar birimi 2009 yılında net olarak 33 milyon euro zarar etmişti. Axa Sigorta'nın İngiltere'deki hayat sigortası birimi, ülkenin en büyük sekizinci sigorta firması olma özelliğini taşıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir