”Ay sonuna kadar yeni partiyi kuracağız”

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, yeni parti çalışmalarına ilişkin yoğun görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ay sonuna kadar yeni partiyi kuracaklarını bildirdi.

Kurtulmuş, Abidinpaşa Merkez Camisi'nde Cuma Namazı'nı kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Numan Kurtulmuş, yeni parti çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine, çok yoğun görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Partinin ismi konusunda seçeneklerin giderek azaldığını ifade eden Kurtulmuş, çalışmalarda sona yaklaşıldığını, ayrıca logo çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti.

Kurtulmuş, partinin şekillendiğini ve ay sonuna kadar yeni partiyi kuracaklarını bildirdi.

Saadet Partisi'nin kongresi

Kurtulmuş, bir gazetecinin Saadet Partisi'nin pazar günü kongresini yapacağı ve Necmettin Erbakan'ın ''Milli Görüş'ün tek partisi Saadet Partisi'' dediğini anımsatması üzerine, ''Saadet Partisi'ne kongresinde başarılar diliyorum. Seçilecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Allah hayırlı çalışmalar, hayırlı hizmetler versin'' dedi.

Kurtulmuş, ''partiyi tam olarak ne zaman kurmayı düşünüyorsunuz?'' şeklindeki bir soru üzerine şöyle konuştu:

''Her gün şekilleniyor. Tabii önümüzde bir seçim takvimi olduğu için zaman sıkıntısı var. Bu zaman kısıtı olmasa çok daha geniş görüşmelerle bu işi sürdürürüz ama çok geniş tabanlı bir parti çalışması yapacağımız için geride eksik bir şey bırakmak istemiyoruz ama seçime yetişecek bir takvimi de göz önünde bulunduruyoruz. Herhalde bu ayın sonunda mesele şekillenecek. Hemen arkasından da yeni partinin tanıtılması ve seçim çalışmaları da başlayacak. Parti kuruluşu aynı zamanda bizim için seçim çalışmasının da başlangıcı olacak.''

''İstifanızdan sonra Saadet Partisi ve Necmettin Erbakan'la herhangi bir görüşme oldu mu?'' sorusuna Kurtulmuş, ''Yok hayır olmadı. Zaten Saadet Partisi'nin içerisindeki arkadaşlarımızın da büyük bir kısmı istifa ederek, yeni oluşumun içerisinde yer almak durumundalar'' yanıtını verdi.

Kurtulmuş, ''Saadet Partisi'nden istifaların çok fazla olmadığı söyleniyor, sayı vermeniz mümkün mü?'' sorusuna da şu yanıtı verdi:

''Ben sayı verecek durumda değilim ama mesele ortadadır. İllerde, genel merkezde, kimlerin istifa ettiğini zaten kongreye kadar görevi yürüten arkadaşlar biliyor. Ben, açıkçası son rakımı bilmiyorum ama bana intikal eden son rakam; 53'e yakın il teşkilatımız istifa etmiştir. Saadet Partisi'nin il başkanlarının ve yönetiminin istifa etmediği yerlerde de ilçelerde ciddi istifaların olduğunu biliyoruz. Zaten gelen istifaların listeleri de arkadaşlarımızın elindedir.''

Yeni partinin çizgisi

Kurtulmuş, ''Yeni partinin çizgisine ilişkin'' bir soru üzerine de ''Yeni parti, Türkiye'de milletin siyasal merkezini inşa edecektir. Benim yıllardır siyasette söylediğim budur. Bu anlamda da halkın temel doğrularını merkez alan, yeni bir siyasal merkezi oluşturmakla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz'' diye konuştu. 

Halkın ilgisinin nasıl olduğunun sorulması üzerine de Kurtulmuş, yoğun bir sevgi ve ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Beklediğimizden daha fazla bir ilgi ile karşılaşıyoruz. Mühim olan, bu müspet ilgiye teveccühü en kısa süre içerisinde cevaplandırmak. Sadece masa başında bir parti kurmak değil. Partiler masa başında kurulmaz. Tabii ki bir takım hukuksal gereklilikler var. Resmi prosedürler var ama esas olan partileri millet kurar. Milletin arasında bu parti şekilleniyor. Her gün biraz daha fazla. Türkiye'nin bütün kahvehanelerinde, köylerinde bu parti konuşuluyor. Bu şekillenme hem partiye güç verecektir hem de partinin bundan sonra siyasal çizgisini daha da belirgin hale getirecektir.''

Kurtulmuş, açıklamalarının ardından caminin yan tarafında bulanan bir çay ocağında çay içerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Sohbet sırasında bazı vatandaşlar yeni partinin ismine ilişkin Kurtulmuş'a tekliflerde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir