Ayda 100 liraya 15 milyarlık e - ticaret pazarına giriş

Neticaret Yönetim Kurulu Başkanı Şimşek, "Bu yıl çıkartacağımız eticaret paketleri ile büyük şirketlerin de altyapılarını yönetmeye talip olacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gerek geleneksel ticaret yapan şirketler, gerekse yeni ekonominin oyuncuları, elektronik ortamda etkin satış ve pazarlama stratejileri geliştirerek mesafe ve mekan sınırlarını aşarak, müşteri odaklı ürün ve hizmet kalitelerini sürekli geliştirerek, yeni bir ticaret alanı oluşturdu. Bu alana genel olarak "e - ticaret" deniliyor. Ticaretin bu sanal hali de gerçek ve büyük paralar kazandırıyor. Türkiye'de 8 bin civarında elektronik ticaret yapan şirket var. 2010'da Türkiye'de e-ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 48 artarak 15 milyar TL'ye ulaştı. 2011 yılında yüzde 50'lik büyüme bekleniyor. Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de çok başarılı eticaret şirketleri ortaya çıktı ve bu şirketler büyümeye devam ediyor.

2000'li yılların başında sadece büyük şirketler kendi altyapılarını kurarak e-ticaret yapabiliyorlardı. Neticaret ve benzeri şirketlerin çözüm paketleri üretmesiyle birlikte sadece KOBİ'ler değil, kişiler de e-ticaret yapabilir hale geldi. Neticaret, bu alanın önemli firmalarından biri. Bin 500'den fazla şirket ve kuruluşa e-ticaret altyapısı hizmeti veriyor. Şirketin farklı çözüm paketleri var. Daha da önemlisi girişimciler için oldukça düşük maliyetlerle ulaşılabilir sistemler kuruyor.

Sektörde 10 yıllık deneyimi olan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Şimşek, aylık 100 TL'den başlayan fiyatların sözkonusu olduğunu söyledi. Neticaret'in farklı büyüklükteki kuruluşların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış, anahtar teslim e-ticaret olanağı sağladığını; Neticaret Pro, Neticaret Plus ve Neticaret Perfect adını taşıyan e-ticaret paketleriyle, büyük şirketlerin bayilerinden tahsilat sorununu çözdüklerini ve son kullanıcıya kredi kartı ile ödeme olanağı sağlayan Netahsilat paketi de bulunduğunu belirten Şimşek, "Bu paketler ile ürün yönetimi ve takibinden, mobil satışa kadar her türlü işlem ve ürün takibi başarıyla yapılıyor. Ayrıca paketlerimiz internet sitesi olarak da kullanılıyor, bu da internet sitesi bulunmayan şirketlere bir başka maliyet avantajı sağlıyor" dedi.

Türkiye'de ve dünyada internetin gelişimine paralel olarak e-ticaretin hızlı bir gelişme gösterdiğini vurgulayan Şimşek, bu gelişmeye paralel olarak e-ticaret altyapısı ihtiyacının arttığını söyledi. Şimşek, "Farklı büyüklükteki paketlerle çok uygun koşullarda elektronik ticarete başlamak, mevcut ticareti geliştirmek veya gelişmiş e-ticaret altyapılarını sorunsuz ve güvenli bir şekilde yönetmek mümkün. Türkiye'de elektronik ticaret alanında çözüm üreten ilk yazılım şirketlerinden biriyiz. Dileyene içersinde onbinlerce çeşit ürün bulunan elektronik mağaza da sağlıyoruz" diye konuştu.

Sadece büyük kentlerdeki değil, Anadolu kentlerindeki KOBİ'lerin ve daha büyük çapta kuruluşların e-ticarete geçtiğini söyleyen Şimşek, gelecek yıllarda yaşanacak gelişmenin daha hızlı olacağını ifade etti. Neticareti  gelecekteki bu hızlı gelişmeyi göz önüne alarak hazırlıklarını yaptığını vurgulayan Şimşek şöyle konuştu:

"Neticaret olarak yoğun bir Ar-Ge çalışması yürütüyoruz. konusunda uzman ve mühendis 15 arkadaşımız, mevcut paketleri geliştiriyor, yeni paketler üzerinde çalışıyor. 2011 yılı son çeyreğinde çıkartacağımız son derece gelişmiş e-ticaret paketleri ile büyük şirketlerinde altyapılarını yönetmeye talip olacağız. Onlara eticaret altyapınızın yürütülmesini tamamen bize bırakın, siz asıl işinize odaklanın diyeceğiz. İhracat da hedeflerimiz arasında. Avrupa Birliği ülkelerinden ortak arıyoruz. 2012 yılında Neticaret paketlerini, İspanyolca, İngilizce İtalyanca, Rusça ya çevirip ihracata başlayacağız. 2012 yılında müşteri sayısı hedefimiz 3 bin."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir