Aydınlatmada yüzde 60 tasarruf

Türk mühendisleri, TÜBİTAK destekli iki yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucu aydınlatmada enerji tasarruf sağlayan elektronik balast geliştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KONYA - Türk mühendisleri, TÜBİTAK destekli iki yıl süren AR-GE çalışmaları sonucu, aydınlatma sektöründe yoğun kullanımı olan metal halide ve sodyum buharlı lambalar için dim edilebilir (ışığı enerji tasarrufu yaparak kısılıp açılabilmesi) elektronik balast geliştirdi.
İç ve dış mekanlarda kullanılan lambalarda dim edilme özelliği koşullara göre ışığın kısılıp açılabilmesine izin veriyor.
Aydınlatma sektöründe faaliyet gösteren ve elektronik ürünler geliştirip üreten Türk teknoloji şirketi Logiba'nın ortaklarından Lütfi Can Başaran, "Türkiye'de ilk kez metal halide ve sodyum buharlı lambalar için uluslararası standartlarda eloktronik balast ürettik" dedi.
Logiba elektronik balastlarının 1000 Watt'a kadar aydınlatma sistemleri için ideal çözümler sunduğuna dikkati çeken Başaran, "Yüksek seviyede kontrol ve performans sunan Logiba elektronik balastlar, aynı zamanda kalıcı ışık ve renk stabilitesine imkan tanır. Her çeşit otomasyonla uyumlu çalışır, lamba ömrünü uzatır ve lamba değişim sıklığını önemli ölçüde azaltır" ifadelerini kullandı.
Geniş kullanım seçeneğiyle Logiba ürünlerinin sokak aydınlatması, süpermarketler, alışveriş merkezleri, perakende mağazaları, açık otoparklar, sera aydınlatması, liman ve tersaneler olmak üzere bir çok alanda kullanılabileceğini anımsatan Başaran, dış mekanlarda dayanıklılığı ile öne çıkan Logiba'nın 24 saat kesintisiz aydınlatma kullanımı gerektiren iç ve dış mekan uygulamalarında da uzun lamba ömrü ile maliyeti düşürmede önemli bir unsur olduğunu belirtti.
Bu konularda ilginizi çekebilir