Ayla Erduran konserde baygınlık geçirdi

Keman sanatçısı Erduran, Topkapı Sarayı'nda verdiği konser sırasında tansiyon problemi nedeniyle bayıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL -  Topkapı Sarayı'nda verdiği konser sırasında baygınlık geçiren keman sanatçısı Ayla Erduran, hastaneye kaldırıldı. Tansiyon problemi dolayısıyla bayıldığı öğrenilen sanatçının tedavi altına alındığı bildirildi.

Sarayın birinci avlusunda ağaçların altında gerçekleştirilen konserde sanatçıya, şef Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası eşlik etti.

Borodin, Albeniz, Sarasate, Massenet, Brahms, Ravel ve Çaykovski'nin eserlerine yer verilen konserde sanatçı Erduran dün akşam saat 20.30 sıralarında sahneye çıktı.

Bir süre keman çaldıktan sonra saat 21.30'da aniden baygınlık geçiren Erduran, sahneden inmeden birkaç dakika içinde kendine gelince konsere devam etti.

Erduran, saat 21.45'te tekrar baygınlık geçirince ambulansla Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı.

Erduran olmadan tamamlanan konseri, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, sanatçı Lale Mansur, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ile çok sayıda sanatsever izledi.

Lale Mansur: Ayla gayet iyi

Keman sanatçısı Erduran'ı, kaldırıldığı hastanede eşi orkestra şefi Cem Mansur ile ziyaret eden Lale Mansur, gazetecilere yaptığı açıklamada, tansiyon rahatsızlığı dolayısıyla ilaç kullanan Erduran'ın tansiyon düşmesi sonucu baygınlık geçirdiğini ifade etti.

Lale Mansur, ''Ayla gayet iyi. Gerekli tetkiklerin yapılması için, ne olur ne olmaz diye hastanede bekletiliyor. Çok mutlu, çok neşeli. Espriler yapıyor. O hala konserde nasıl çaldığını düşünüyor. Büyük ihtimalle bu sabah hastaneden ayrılır'' dedi.

ABD ve Avrupa'nın yanı sıra Afrika ve Orta Doğu'da da konserler veren ve pek çok ödülü bulunan Erduran hakkında yazılmış 2 kitap bulunuyor.

Erduran, 1971 yılından bu yana "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı" unvanını taşıyor.