Aysel Tuğluk, beraat etti

Mahkeme, Tuğluk'un da aralarında bulunduğu avukat olan 6 sanığın, suçları sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "terör örgütü üyesi olmak"la suçlanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı ve Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu avukat olan 6 sanığın, suçları sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlerini kararlaştırdı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, davanın tutuksuz sanıklarını temsilen avukat Özcan Kılıç katıldı.

Duruşmada esas hakkında görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak, sanıklardan Tuğluk dışında diğer sanıklar yönünden daha önce verilen mütalaayı tekrar ettiğini belirterek, görüşme içeriklerini yayımladığının ispat edilememesi ve dosya kapsamına göre cezalandırmaya yeter ve kesin delil elde edilemediği gerekçesiyle Tuğluk'un beraatine karar verilmesini talep etti.

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan sanıkların avukatı Kılıç, "Esas hakkındaki mütalaaya katılıyoruz. Daha önceki savunmalarımızı tekrarlıyoruz. Tüm müvekkillerimin beraatini talep ediyorum" dedi.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Aysel Tuğluk, Doğan Erbaş, Okan Yıldız, Bekir Kaya, Devrim Barış Baran ve Ayşe Batumlu hakkında "silahlı terör örgütü PKK'nın üyesi olmak" suçundan, eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddesi kapsamında 5 ile 15 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları talebiyle kamu davası açıldığını hatırlatarak, atılı eylemleri işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatine hükmetti.

Heyet, tüm sanıkların avukat olmaları nedeniyle karar kesinleştiğinde bir suretin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ve ilgili baro başkanlıklarına gönderilmesini de kararlaştırdı.

Hakkında yakalama emri çıkartılan ve bir süre önce geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde mahkemece açılan ara duruşmada savunmasını yapan Tuğluk'un da aralarında olduğu 6 sanık, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 ile 15'er yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir