Aysel Tuğluk'un 10 yıla kadar hapsi istendi

Esas hakkındaki savunmanın hazırlaması için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kapatılan DTP'nin eski milletvekili Aysel Tuğluk'un, "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan, 2 kez olmak üzere toplam 2 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Tuğluk'un avukatı Mehmet Nuri Özmen katıldı.

Özmen, müvekkilinin kendisine, aynı suçlama ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına da ifade verdiğini söylediğini aktararak, bu hususun ilgili Başsavcılıktan sorulmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, söz konusu talebin reddine karar verilmesini istedi. Savcı Yüksel, esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu.

Savcı Yüksel, Tuğluk'un, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde düzenlenen "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçu uyarınca 2 kez olmak üzere toplam 2 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Yüksel, Tuğluk'un, Van'daki Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşma ile ilgili olarak Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldığını belirterek, bu konudaki ceza isteminin mükerrer dava olması nedeniyle reddine karar verilmesi talebinde bulundu.

Avukat Özmen, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme Başkanı Kadir Kayan, dosyadaki iddianame örneğinin eklenip, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak, sanık Tuğluk hakkında bir soruşturma olup olmadığı veya dava açılıp açılmadığının sorulmasına, açılmış ise mahkemesince bilgi verilmesinin istenmesine karar verildiğini açıkladı.

Sanık avukatına esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir