Azerbaycan'da genel seçimler yarın yapılacak

Seçimlerde, 690 milletvekili adayı Azerbaycan Milli Meclisi'nde bulunan 125 sandalye için yarışacak. Adaylardan 94'ünün kadın olduğu kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Azerbaycan, genel seçimler için yarın sandık başına gidecek.

Merkezi Seçim Komisyonu'ndan (MSK) yapılan açıklamada, ülke genelinde, 1026 yabancı, 47 bine yakın ise yerli gözlemcinin seçimleri takip edeceği duyuruldu.

Bunlar arasında, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Asamblesi, Avrupa Birliği Parlamenter Meclisi, Avrupa Birliği, Avrupa Parlamentosu, Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa Seçimleri İzleme Akademisi, Türk Dili Konuşan Ülkelerin Parlamento Asamblesi (TÜRKPA) gibi Uluslararası teşkilatların yanı sıra Azerbaycan'da Büyükelçilikleri olan ABD, İngiltere, Kazakistan, Norveç, Bulgaristan, Polonya, Japonya ve Belçika'nın temsilcileri de yer alıyor.

Seçimleri takip edecek TÜRKPA heyetinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, AK Parti Konya Milletvekili ve Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kabakçı ve AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel yer alıyor.

MSK, 15 Ekim tarihinde başlayan seçim kampanyasının dün gece itibariyle sona erdiğini bildirdi.

Azerbaycan'da yarın yapılacak genel seçimlerin 08.00'de başlayacağı ve oy verme sürecinin yerel saatle 19.00'da tamamlanmasının öngörüldüğü belirtildi. İlk seçim sonuçlarının ise yerel saatle 22.00'de MSK'nın internet sitesi üzerinden açıklanması bekleniyor.

Seçimlerde, 690 milletvekili adayı Azerbaycan Milli Meclisi'nde bulunan 125 sandalye için yarışacak. Adaylardan 94'ünün kadın olduğu kaydedildi.

Azerbaycan meclisinde 125 sandalye bulunuyor. Mecliste iktidar partisinin 56, muhalefet partilerinin 19 ve bağımsızların 40 sandalyesi var.

Bu konularda ilginizi çekebilir