Aziz Yıldırım hastanede

10 saat süren sorgulama sonrasında tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedilen Aziz Yıldırım rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın savcı Mehmet Berk tarafından sorgusu tamamlandı. 10 saat süren sorgulama sonrası Savcı Berk, Aziz Yıldırım'ın tutuklanması istemiyle mahkemeye sevketti.

Yıldırım tutuklanma talebiyle sevkedildiği mahkemece, rahatsızlanması nedeniyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.

Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, Aziz Yıldırım'ın 3 gün önce olduğu anjiyonun vücutta yarattığı tahribat ve sağ bacağında yürümesini engelleyecek kasılma olması ve şekerinin ifade esnasında 220'ye kadar çıkması üzerine hakimin böyle bir karar aldığını söyledi.

Avukat Bayraktar, Yıldırım'ın yeni çıkan futbolda şiddet yasası kapsamında ''şike'' suçundan ve ''suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak'' düzenlemesinin yer aldığı TCK'nın 220. maddesine göre mahkemeye çıkarıldığını bildirdi.

Bu arada Aziz Yıldırım'ın savcılıkta da susma hakkını kullanmak istediği ancak daha sonra avukatları tarafından ifade vermesi yönünde ikna edildiği öğrenildi.

İfadesinin alınması sırasında 2 avukatı da hazır bulunurken Yıldırım'a savcılıkça yaklaşık 300 soru yöneltildiği kaydedildi.

Aydınlar'dan Yıldırım'a ziyaret

Yıldırım'ın hastaneye getirilmesinden bir süre sonra, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım ve yakınları ile Fenerbahçenin bazı yönetim kurulu üyeleri de hastaneye geldi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da hastaneye gelerek Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti ve sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hastaneye gelişinde basın mensuplarına bir açıklamada bulunmayan Aydınlar'ın daha sonra hastanenin arka kapısından çıkarak buradan ayrıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Aziz Yıldırım'ın hastaneye gelmesinin ardından bazı Fenerbahçeli taraftarlar da hastane bahçesinde toplanırken, zaman zaman basın mensuplarıyla görüntü almamaları yönünde tartıştılar.

Taraftarlar zaman zaman takımları lehine tezahüratlar da yaparken, hastanede ve çevresinde çevik kuvvetin yoğun önlem aldığı görüldü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir