Babacan, Gürcistan ve Rusya Dışişleri Bakanlarıyla görüştü

Dışişleri Bakanı, Güney Osetya'da süregiden çatışmanın tırmanmasından duyulan endişeyi dile getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Gürcistan Dışişleri Bakanı Eka Tkeşelaşvili ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Babacan'ın her iki görüşme sırasında, Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesinde süregiden çatışmanın tırmanmasından duyulan endişeyi dile getirdiği belirtildi. Açıklamaya göre, bölgedeki güvenlik ikliminin önemli ölçüde bozulmasına yol açan çatışmaların Güney Kafkasya'nın barış ve istikrarına ciddi tehdit oluşturduğunu vurgulayan Babacan, çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiği çatışmalardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Türkiye'nin çatışmalardan etkilenenlere insani yardım sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Babacan, Türkiye'nin taraflara itidal ve sağduyu ile hareket etmeleri ve çatışmaya kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla doğrudan görüşmelere başlamaları çağrısında bulunduğunu hatırlattı, bu çerçevede Gürcistan'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasının önemine işaret etti. Ali Babacan, Lavrov ile görüşmede, Güney Osetya'da bulunan biri yaralı 4 Türk gazetecinin durumunu da gündeme getirdi. Rus tarafının bu konuda gereken ilgiyi göstereceğini belirttiği ifade edildi. Açıklamada, Babacan'ın her iki muhatabıyla da, olaylarla ilgili olarak sürekli temas halinde bulunma konusunda mutabık kaldığı belirtildi.