Babacan, Kosova ve Bosna Hersek'e gidiyor

Ziyaretler sırasında Babacan'a geniş bir iş adamları heyeti eşlik edecek ve her iki ülkede İş Konseyi toplantıları yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kosova Dışişleri Bakanı İskender Hüseyni'nin davetine icabetle 13-14 Ocak'ta Kosova'ya, Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalaj'ın davetine icabetle 15-16 Ocak'ta Bosna-Hersek'e resmi ziyaretlerde bulunacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaretler sırasında Babacan'a geniş bir iş adamları heyeti eşlik edecek ve her iki ülkede İş Konseyi toplantıları yapılacak.

Babacan, Kosova'da Hüseyni'nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Başbakan Haşim Taçi ile görüşecek ve Kosova Meclisi'ne hitap edecek. Babacan ziyareti vesilesiyle Kosova Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya gelecek ve Prizren'deki KFOR bünyesinde görev yapan Türk taburunu ziyaret edecek.

Babacan, Bosna-Hersek'te de Alkalaj'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Konseyi üyeleri, Parlamento Halklar Meclisi ve Temsilciler Meclis Başkanı ve başkan yardımcıları ile Bakanlar Kurulu Başkanı Nikola Spiriç'le görüşecek.

Dışişleri Bakanı Babacan ayrıca, Bosna-Hersek'te ikamet eden Türk vatandaşları ile bir araya gelecek ve EUFOR bünyesindeki Türk taburunu ziyaret edecek.