Babacan: Samuray tahvili için görüşmeler sürüyor

Babacan, başarılı bir samuray ihracının ardından yeni bir ihraç için Hazine ile JBIC arasında görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin JBIC garantisiyle 180 milyar yenlik samuray bonosu ihracının başarılı olduğunu, yeniden ihraç edilmesi ile ilgili olarak Hazine yetkilileriyle JBIC arasında görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Babacan, Japonya'nın en büyük ekonomi gazetelerinden Nikkei'e verdiği röportajda, Türkiye'nin Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) garantisiyle 180 milyar yenlik Hazine bonosu çıkarmasıyla ilgili olarak, "Başarılı bir ihraçtı. Yeniden ihraç edilmesi ile ilgili olarak Hazine yetkilileriyle JBIC arasında görüşmeler devam ediyor" dedi.

Babacan'ın ihraç miktarı ve zamanlamasıyla ilgili yorum yapmadığı vurgulanan gazete haberinde, Türkiye'nin 2012 yılında 4.5 milyar dolarlık döviz cinsinden bono ihraç etmeyi planladığı belirtilirken, bu konuyla ilgili olarak Babacan'ın, "Hedefe kolaylıkla ulaşabileceğimizi düşünüyorum" sözlerine yer verildi.

Öte yandan, bankacılık kaynakları 25 Kasım'da Reuters'a verdikleri bilgide, Mart ayında yen cinsi borçlanan Türkiye'den bir heyetin "ihraç sonrası yatırımcı toplantıları" için Aralık ayı başında Japonya'yı ziyaret edeceğini söylemişti.

Thomson Reuters servislerinden IFR'da yer alan haberde, yatırımcılara güncel bilgi paylaşımını amaçlayan toplantıların ihracı yöneten Daiwa Capital Markets, Mitsubishi UFJ Morgan Stanley ve Mizuho tarafından düzenleneceği belirtildi.

Türkiye, Mart ayında yaptığı JBIC garantili 10 yıl vadeli yüzde 1.87 kuponlu tahvil ihracıyla 180 milyar yen (2.24 milyar dolar) borçlanmıştı. Japonya dışında yerleşiklerin yen cinsi tahvilleri samuray tahvil olarak da adlandırılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir