Babam kahramanım ve yol göstericimdi

Eski Olağanüstü Hal Bölge (OHAL) VE İstanbul Valisi, siyaset adamı Hayri Kozakçıoğlu için İstanbul Valiliği'nde tören düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sarıyer'deki evinde kalbine isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybeden eski Olağanüstü Hal Bölge (OHAL) ve İstanbul Valisi, siyaset adamı Hayri Kozakçıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor.
Kozakçıoğlu için 1991-1995 yılları arasında görev yaptığı İstanbul Valiliği'nde bir tören düzenlendi. Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Öncelikle merhum valimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Allah sabırlar versin. Acınız büyük. Biz bu derin acıyı paylaşıyoruz. Merhum Valimiz 1991-95 yılları arasında bu binada bu aziz şehre hizmet ederek bu şehrin de dualarını aldılar. Değerli valimizi dualarla uğurluyoruz" diye konuştu.

Kozakçıoğlu'nun, gecesini gündüzüne katarak, milletinin, halkının devletinin hizmetinde olduğunu söyleyen Mutlu, "Bunu yaparken siz, değerli ailesi olarak fedakarlıkta bulundunuz. Değerli valimizi ebediyete uğurluyoruz. Kendileri yakinen tanımaktan bahtiyar oldum. Kendisi de her zaman feyz ve tecrübe almaya gayret ettiler, ani kaybı bizleri üzmüştür. Değerli valim, mekanın cennet olsun, nur içinde yat..." diye konuştu.

Babam kahramanım ve yol göstericimdi
Hayri Kozakçıoğlu'nun kızı Meral Kozakçıoğlu ise törende, bugün hayatının en zor konuşmasını yaptığını belirterek, "Hayatını canından çok sevdiği ülkesine adamış olan babam, aslında benim canım kahramanım ve yol göstericimdi. Canım babam bugün hakka yürüyor, cennet buluşacağımız günü bekliyorum" dedi. İstanbul Valiliği'nde düzenlenen tören sonrasında Kozakçıoğlu'nun cenazi Teşvikiye Camii'ne götürülmek üzere yola çıkartıldı. Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Kozakçıoğlu, Zincirlikuyu'da defnedilecek.